Breaking news

Κεφαλονιά: Του έταξαν αναδρομικά σύνταξης και του πήραν 12.000 ευρώ
A

Θύμα απάτης έπεσε ένας συνταξιούχος στην Κεφαλονιά, ο οποίος παραπλανήθηκε από «μαϊμού» τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως είναι δικαιούχος αναδρομικών από τη σύνταξή του.

Έτσι, ο 66χρονος από το Αργοστόλι έδωσε τα στοιχεία του, χωρίς να σκεφτεί το ενδεχόμενο να έχει πέσει στη «φάκα» κάποιου απατεώνα

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο δράστης ήρθε σε επικοινωνία με τον συνταξιούχο τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, λίγο μετά τις 9 το πρωί, πείθοντάς τον πως δικαιούται αναδρομικά από τη σύνταξή του, ύψους 26.000 ευρώ. Προκειμένου, λοιπόν, ο 66χρονος να λάβει τα χρήματα, θα έπρεπε τάχα να προπληρώσει τον αναλογούντα φόρο και του έδωσε έναν αριθμό λογαριασμού για να τον καταθέσει.

Αποτέλεσμα ήταν  συνταξιούχος να καταθέσει σε δύο ισόποσες δόσεις το ποσό των 12.000 ευρώ και ο απατεώνας, αφού έλαβε τα χρήματα, έκλεισε το τηλέφωνο και απενεργοποίησε το κινητό από το οποίο είχε πραγματοποιήσει την κλήση.

Δυστυχώς το θύμα κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα απάτης όταν ήταν ήδη αργά, καθώς ο δράστης είχε ήδη λάβει το ποσό. Ο 66χρονος υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Αργοστολίου που ερευνά για να εντοπίσει τον «μαϊμού» τραπεζικό.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις