Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Σε πορεία διαμαρτυρίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ΕΣΠΑ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ σε εξέλιξη είναι η 24ωρη απεργία τους.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος, επί τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είναι απλήρωτοι από το κράτος από το περσινό πρόγραμμα που έληξε στις 31 Ιουλίου 23. «Πολλές δομές παραμένουν απλήρωτες από τον Μάρτιο μήνα και μεταγενέστερα, ήτοι 7 μήνες , για τον μήνα Ιούλιο όλες οι δομές είναι απλήρωτες από την χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας και από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, ήτοι 3 μήνες και μπαίνει και ο 4ος μήνας απλήρωτοι» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Οι παιδαγωγοί ζητούν την κατανόηση των γονέων στο πρόβλημά τους για την απόφαση κινητοποίησης, που την πήραν τονίζοντας ότι: «Ο κλάδος τείνει προς αφανισμό με την επιβολή του προγράμματος «νταντάδες της γειτονιάς και του νέου φορολογικού νομοσχεδίου».

Πανελλαδική απεργία εργαζόμενων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ΕΣΠΑ πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου, 24ωρη πανελλαδική απεργία καθώς παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστολή τους «προς τους ωφελούμενους γονείς του προγράμματος ΕΣΠΑ», όλες οι δομές είναι απλήρωτες από τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας και από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, δηλαδή τρεις μήνες και μπαίνει και ο 4ος μήνας απλήρωτοι, ενώ ορισμένες δομές παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο μήνα και μεταγενέστερα, δηλαδή για επτά μήνες.

Μάλιστα, στη σχετική επιστολή σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι είναι στο ίδιο έργο θεατές, καθώς αυτό το σκηνικό «επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο (με μικρές διαφοροποιήσεις) τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια». 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις