Breaking news

asep.jpg
A

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ,  την Παρασκευή στις 10 το πρωί, εκφράζοντας την οργή του για την απόλυση 14 δημοτικών υπαλλήλων, καθώς η πρόσληψη τους κρίθηκε ως «μη νόμιμη».

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση, μέσω ΑΣΕΠ, με προκήρυξη, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, στη Διεύθυνση Καθαριότητας – Πρασίνου και Μηχανολογικού Εξοπλισμού στο Δήμο Ζωγράφου.

Ωστόσο, πρέπει απολυθούν μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2023, συμπληρώνοντας μόνο 4 μήνες εργασίας, αφού οι προσλήψεις τους κρίθηκαν παράνομες, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου σημειώνει:

«Ενημερωθήκαμε, στις 28/11/2023, μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση, από την Διοίκηση του Δήμου, ότι 14 συνάδελφοι μας, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση, μέσω ΑΣΕΠ, με προκήρυξη, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών , στη Δ/νση Καθαριότητας-Πρασίνου και Μηχανολογικού Εξοπλισμού στο Δήμο Ζωγράφου, πρέπει να απολυθούν μέχρι τις 28/12/2023, συμπληρώνοντας μόνο 4 μήνες εργασίας, κρίνοντας την πρόσληψή τους μη νόμιμη.

Οι συνάδελφοι, στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, διότι η έλλειψη προσωπικού έχει χτυπήσει κόκκινο στο Δήμο μας, είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων είτε λόγω κινητικότητας και τα κενά είναι πολλαπλάσια αυτών των 14 θέσεων εργασίας.

Οι συνάδελφοι στην κυριολεξία πετιούνται στο δρόμο μέσα στις μέρες των Χριστουγέννων, την ώρα που το διάστημα αυτό οι ανάγκες για καθαριότητα στην πόλη είναι αυξημένες κατά πολύ, πράγμα που το ξέρουν όλοι.

Η συνεχιζόμενη πολιτική της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελαστικών μορφών, των συμβάσεων λάστιχο έχουν οδηγήσει στο να μην υπάρχει μόνιμο προσωπικό, επαρκές, για όλο τον δημόσιο τομέα.

Ακόμα και αυτές οι πετσοκομμένες θέσεις εργασίας στους Δήμους και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ακυρώνονται με διάφορους μηχανισμούς και τερτίπια.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 09:00 – 12:00 και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 10.00πμ, έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ, στην οδό Πουλίου 6, Αθήνα.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη!».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις