Breaking news

Ποδόσφαιρο
A

Σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 12:30, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, τα μέτρα για την οπαδική βία. Η ανακοίνωση θα γίνει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς το  Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου, σε έκτακτη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου.

Ποινική δίωξη στον 18χρονο

Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα, σε βάρος του 18χρονου που συνελήφθη για το χτύπημα με ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, το οποίο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη.

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

  1. Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  2. Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  3. Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  4. Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  5. Βιαιοπραγία από κοινού
  6. Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  7. Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις