Breaking news

Γήπεδο
A

Για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, που έλαβε η κυβέρνηση μίλησε χτες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα εισιτήρια διαρκείας που έχουν αγοράσει οι φίλαθλοι και κινδυνεύουν να χάσουν, αφού πλέον οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Οικονόμου δεν διευκρίνισε τι θα γίνει με τα εισιτήρια διαρκείας και «πέταξε το μπαλάκι» στους αθλητικούς ομίλους. «Σε ότι αφορά την οικονομική διάσταση οι εταιρείες, οι ομάδες που τους έδωσαν τα διαρκείας, θα βρουν τον τρόπο κάπως να το αντισταθμίσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος είπε επίσης πως και ο ίδιος έχει εισιτήριο διαρκείας και αντιλαμβάνεται, «την πικρία και την αίσθηση αδικίας. Ήταν μια δυσάρεστη και δύσκολη απόφαση. Προσωπικά ο ίδιος είμαι φίλαθλος και έχω εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια εισιτήριο διαρκείας και καταλαβαίνω την απογοήτευση και την αίσθηση αδικίας των ανθρώπων εκείνων που πηγαίνουν στο γήπεδο έχοντας πληρώσει το διαρκείας τους, που το έχουν εντάξει στον προγραμματισμό τους που είναι η διασκέδασή τους. Εδώ έγινε μια στάθμιση για να μπορούμε να έχουμε ασφαλείς αγώνες. Ανθρώπους που δεν θα κινδυνεύουν για να μπορεί η αστυνομία να κάνει σωστά την δουλειά της, χωρίς να βάλλει κατά δικαίων και αδίκων, με τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει. Δεν λειτούργησε αυτό στα γήπεδα όπως έπρεπε να έχει λειτουργήσει αυτό το διάστημα».

«Αντιλαμβάνομαι την πικρία και την αίσθηση αδικίας που έχουν οι φίλαθλοι αυτοί. Σε ότι αφορά την οικονομική διάσταση οι εταιρείες, οι ομάδες που τους έδωσαν τα διαρκείας, θα βρουν τον τρόπο κάπως να το αντισταθμίσουν. Εδώ το μείζον είναι να μπει επιτέλους τάξη σ’ αυτή την ιστορία. Και να είμαστε όλοι περισσότερο εγκρατείς. Δεν μπορεί για ένα γκολ που δεν μέτρησε ή για ένα οφσάιντ που δεν δόθηκε, να δημιουργείται η αίσθηση ότι μπορεί να δημιουργούνται τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές ή εγκυμονεί κίνδυνος για να έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε.

Στον Άρειο Πάγο για την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα μεταβούν σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης προκειμένου να ζητήσουν, εκ μέρους της κυβέρνησης, την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην τηλεοπτική του συνέντευξη αναφερόμενος στη σημερινή επίσκεψή του στον Άρειο Πάγο, τόνισε ότι θα ζητήσουν, «να εξεταστεί η υπόθεση αυτή σαν δράση εγκληματικών συμμοριών, με διασύνδεση, όχι μόνο με φαινόμενα οπαδικής βίας αλλά με μια σειρά παραβατικών συμπεριφορών που καλύπτουν ευρύτερα θέματα: εμπορία ναρκωτικών, προστασίες, διασυνδέσεις με ακραίες πολιτικές οργανώσεις, συμμετοχή σε περίεργες συμμορίες και μαφίες – και με ένα βαθύ ιστορικό που δε θα καλύπτει ούτε τους 2, 3 ή 6 μήνες ή 1 χρόνο, αλλά θα πηγαίνει και πολύ πιο πίσω σε δολοφονίες και σε πρόσωπα που η παρουσία τους, παρά το γεγονός ότι είχε επισημανθεί εκεί, εξακολουθούσε και εξακολουθεί να επισημαίνεται στους αθλητικούς χώρους και στο οικοσύστημα το οπαδικό».

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος μιας σειράς υποθέσεων που θα βοηθήσει συνολικά τις Αρχές να αντιμετωπίσουν (και σε ό,τι αφορά τους φυσικούς, αλλά ενδεχομένως και τους ηθικούς αυτουργούς) όλη αυτή την έξαρση της εγκληματικής δραστηριότητας από αυτές τις αγέλες χουλιγκάνων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις