Breaking news

Επεισόδια στου Ρέντη - συλλήψεις
A

Κατάθεση δίνει αυτή τη στιγμή ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου, ο οποίος συνελήφθη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια που έγιναν στου Ρέντη την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα γνωστοποιήθηκε ότι στην πρώτη του κατάθεση, ο 16χρονος επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του αδελφού του στα επεισόδια. Ακόμη ανέφερε ότι ο 18χρονος επέστρεψε στο γήπεδο, ξέροντας ότι τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ προχωρά σε προσαγωγές 200 σεσημασμένων για οπαδική βία, προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες για υπεύθυνους πίσω από τα επεισόδια.

Όπως έγινε γνωστό, από σχετικές πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί επιθυμούν να αντλήσουν περισσότερα στοιχεία από τον αδελφό του 18χρονου, ενώ αναμένεται να ταυτοποιηθεί ο καθοδηγητής. 

Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, υπάρχουν στοιχεία τα οποία φανερώνουν το άτομο που παρακίνησε τους οπαδούς στα επεισόδια στου Ρέντη, αναφέροντας πως τον κατονόμασε ο 18χρονος.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν γνωστό ότι, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης της Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, έχουν στην κατοχή τους υλικό από κάμερες ασφαλείας και καταθέσεις, ενώ βρίσκονται αρκετά κοντά στην ταυτοποίηση του δράστη που υποκίνησε τα νήματα.

Συγκεκριμένα, θέμα χρόνου φαίνεται να είναι η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης, για τον καθοδηγητή των επεισοδίων, αλλά και τα άτομα που επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις