Breaking news

Ο χιονιάς σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα - Ποιες περιοχές έχουν μετατραπεί σε λευκά τοπία
A

Χειμώνιασε για τα καλά στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς σήμερα «ντύθηκαν» στα λευκά πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, η οποία πλήττεται από τη νέα κακοκαιρία που  έχει ως κύρια χαρακτηριστικά, τις βροχές, τις καταιγίδες και του θυελλώδεις ανέμους και τις κατά τόπους χιονοπτώσεις.

Πολλοί χρήστες των social media έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες από ορεινές και ημιορεινές περιοχές που έχουν μετατραπεί σε λευκά τοπία και μάλιστα, όπως διαπιστώνεται, σε αρκετά σημεία καταγράφονται μεγάλα ύψη χιονιού.

Στην Κοζάνη παρουσιάζεται ελαφρά χιονόπτωση την βροχή και το χιονόνερο στα χαμηλότερα υψόμετρα. Στις ορεινές περιοχές αρκετό είναι το χιόνι που έχει πέσει με την και με χαμηλές θερμοκρασίες να επικρατούν, ενώ στην πόλη της Κοζάνης η θερμοκρασία από νωρίς το πρωί παραμένει στους 1 με 2 βαθμούς Κελσίου.

Χειμώνιασε για τα καλά και στην Κοζάνη: Χιονόπτωση μέσα στην πόλη και πτώση θερμοκρασίας
Χιόνια στην Κοζάνη / ertnews.gr

Στις Σέρρες, στα «λευκά» έχουν ντυθεί η Άνω Βροντού και ο Λαϊλιάς, καθώς η χιονόπτωση που ξεκίνησε χθες το βράδυ συνεχίζεται, χωρίς βέβαια την ίδια ένταση και αυτήν την ώρα.

Το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τους σαράντα πόντους, ενώ πριν από λίγη ώρα, ξέσπασε χιονοθύελλα. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Δήμου Σερρών από νωρίς το πρωί καθαρίζουν από το χιόνι τους δρόμους.

Σέρρες: Λευκό τοπίο σε Άνω Βροντού και Λαϊλιά
Χιόνια στις Σέρρες / ertnews.gr

Σε Φλώρινα, Μέτσοβο, Ελάτη και Περτούλι η χιονόπτωση άρχισε από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ έντονη ήταν και στον πολύπαθο Έβρο.

 

 

Στην ορεινή Ξάνθη όλα σχεδόν τα τοπία είναι λευκά και στην Εγνατία Οδό, στο ύψους του Μετσόβου, το χιόνι κάλυψε το οδόστρωμα.

 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις