Breaking news

akinita.jpg
A

Στις 2 Ιανουαρίου ενεργοποιείται ο Ψηφιακός Φάκελος στο Κτηματολόγιο, εγκαινιάζοντας έναν νέο σταθμό στην πορεία της κτηματογράφησης.

Η παράταση που προηγουμένως είχε παραχωρηθεί λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2024, ενώ τα κλιμακωτά πρόστιμα παραμένουν «παγωμένα» έως την ίδια ημερομηνία.  Αυτή η αλλαγή επιφέρει σημαντικές εξελίξεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων κατά τη διάρκεια του 2024.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο έως το τέλος του 2025.

Ο Φορέας, επομένως, επιδιώκει να επιλύσει όλες τις εκκρεμότητες με γοργούς ρυθμούς. Εντός αυτού του πλαισίου, οι 35 περιοχές που αφορούν τα «Αγνώστου Ιδιοκτήτη Ακίνητα» επανήλθαν στη λειτουργία, προσδίδοντας νέα δυναμική στη διαδικασία κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις κατά τη διάρκεια του 2024, καθώς ο Ψηφιακός Φάκελος γίνεται πλέον διαθέσιμος.

Παρά την παράταση που προσφέρει κάποια ανακούφιση, η πίεση για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης είναι αισθητή, με την καταληκτική ημερομηνία να πλησιάζει.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Κτηματολογίου, το 2024 αποτελεί κρίσιμη περίοδο για την προσπάθεια ενημέρωσης των στοιχείων, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες είναι ακόμα αναγκασμένοι να προβούν στην υποβολή απαιτούμενων εγγράφων και να ενημερώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους.

Η προσπάθεια αυτή θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην έγκαιρη ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια πιο διαφανή και αξιόπιστη διαχείριση των κτηματικών δεδομένων.

Τα πέντε σημεία - sos

  • Ενεργοποιείται ο Ψηφιακός Φάκελος από 2 Ιανουαρίου
  • Καταληκτική ημερομηνία κτηματογράφησης η 30ή Νοεμβρίου
  • Δηλώσεις σε 35 περιοχές για τα Αγνώστου Ιδιοκτήτη Ακίνητα
  • Στον «πάγο» τα κλιμακωτά πρόστιμα μέχρι τον Νοέμβριο
  • Στόχος στο τέλος του 2025 να έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις