Breaking news

Κορονοϊός και long covid
A

«Κοκτέιλ» λοιμώξεων, ιώσεων, υψηλών πυρετών και κορονοϊού ταλαιπωρεί πολλούς γονείς και παιδιά κατά τη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου, με τους περισσότερους να νοσούν.

Συγκεκριμένα, μόλις την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, στην εφημερία του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» προσήλθαν πάνω από 150 παιδιά με πληθώρα ιώσεων με την αναμονή να ξεπερνά και τις 4 ώρες. Ευτυχώς, τα περισσότερα παιδιά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία.

Σημειώνεται ότι, τόσο το κλείσιμο των σχολείων για τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και τα γιορτινά τραπέζια έφεραν μικρούς και μεγάλους πιο κοντά, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι από τους λόγους που τα επείγοντα των νοσοκομείων κατακλύστηκαν από νοσούντες στις εφημερείες.

Ειδικότερα, η παιδίατρος Ευφροσύνη Τσεκούρα δήλωσε τα εξής:

«Να αποφεύγουν κυρίως οι μαμάδες υψηλού κινδύνου τα πολύ μικρά βρέφη αλλά και οι παππούδες να έρχονται σε επαφή με περιστατικά, ύποπτα λοιμώξεων και να αποφεύγεται ο πολύ μεγάλος συνωστισμός και η υγιεινή των χεριών, τα κλασικά μέτρα που χρησιμοποιούμε πάντα για την αποφυγή των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού».

Από την άλλη, τόσο γιατροί αλλά και φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές στα φάρμακα και τις αντιβιώσεις, έτσι ώστε οι γονείς και τα παιδιά να μην ταλαιπωρούνται.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις