Breaking news

Κορονοϊός και έξαρση ιώσεων
A

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για την μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα, κάνοντας μερικές εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα ο ίδιος μιλώντας σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ, προέβλεψε τον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, αναφέροντας ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν τα 8.800 την ημέρα, ενώ υπογράμμισε ότι η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει, κάνοντας λόγο και για 70 με 80 θανάτους ανά εβδομάδα.

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε τα εξής:

«Τα Χριστούγεννα ήμασταν στα 5.800 ημερήσια κρούσματα. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και μέχρι τέλος του μήνα είναι πολύ πιθανό να φτάσουμε στα 8.800 κρούσματα ημερησίως ενώ οι θάνατοι ανά εβδομάδα θα κυμαίνονται στους 70 με 80».

Αναφορικά με τη διασπορά ανέφερε ότι, «Το θέμα είναι πως όταν έχουμε μεγάλη διασπορά, αυξάνουμε τις πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με τον ιό, επομένως στις ευπαθείς ομάδες αυξάνεται η πιθανότητα για κρίσιμη νόσηση», τόνισε εξίσου.

Σχετικά με την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο επισημαίνει ότι, «Είναι καλό να κάνουν οι γονείς self test στα παιδιά για να είναι σίγουροι ότι έχουν χαμηλό ιικό φορτίο», ενώ σχετικά με τις μάσκες είπε: «Η μάσκα είναι χρήσιμη, αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης του καθενός».

Τέλος, προέτρεψε τους γονείς να κάνουν στα παιδιά τους καθημερινά self test, έτσι ώστε να είναι σίγουροι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις