Breaking news

Θεσσαλονίκη: Μεταγωγή 44χρονου Νορβηγού
A

Οργισμένοι είναι οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως καταγγέλλουν, τους δόθηκε εντολή από τον επιθεωρητή κατά τη μεταγωγή του 44χρονου Νορβηγού που σκότωσε τον αστυνομικό σε μπαρ στην πόλη, να… φοράνε κουστούμια. Όπως αναφέρει στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πρόκειται για «τραγικές καταστάσεις» αυτές που ζουν, ενώ ο ίδιος αξιωματικός φαίνεται πως ασχολείται γενικά με το dress code των υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το… μακιγιάζ των γυναικών, το οποίο έχει απαγορεύσει!

Κουστούμια σε επικίνδυνες μεταγωγές 

Όπως αναφέρει ο κ. Τσαϊρίδης: «Είμαστε σε δύσκολη θέση σε μια τόσο δύσκολη περίοδο στην Ελληνική Αστυνομία που έχει πληγωθεί με τις απώλειες. Την ίδια ώρα που μετράμε απώλειες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιους παραλογισμούς και τέτοιες τραγικές καταστάσεις. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Μιλάμε για μια υπηρεσία, το Ανθρωποκτονιών που κοσμεί το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που οι άνθρωποι έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους ουκ ολίγες φορές. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα βρήκαν όλους τους δολοφόνους του Άλκη Καμπανού και τους οδήγησαν στη δικαιοσύνη. Και όταν κάνουμε μεταγωγές τέτοιων δολοφόνων, οι αστυνομικοί καλύπτουν ακόμη και τα ίδια τους τα χαρακτηριστικά και φορούν και αλεξίσφαιρο γιατί είναι επικίνδυνες αυτές οι μεταγωγές. Και φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε τέτοιες μεταγωγές με κουστούμια. Αναζητούμε και εμείς ποια ήταν η λογική για αυτό γιατί αγγίζει τα όρια της παράνοιας αυτό που ζούμε».

«Όχι» στο μακιγιάζ, «ναι» στις γόβες

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων επισημαίνει πως ο ίδιος ανώτερος έχει ζητήσει και άλλα περίεργα πράγματα από τους αστυνομικούς. Μέχρι και σε γυναίκα αστυνομικό έκανε παρατήρηση να φοράει… γόβα, ενώ έχει απαγορεύσει και το μακιγιάζ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Έχει 10 μήνες από τη στιγμή που τοποθετήθηκε ο συγκεκριμένος αξιωματικός, που είναι ο 4ος στην ιεραρχία του σώματος. Έχει ασχοληθεί με το μακιγιάζ των γυναικών και τα μουστάκια των ανδρών. Έχει βγάλει διαταγή να μην μακιγιάρονται οι γυναίκες. Έχει ζητήσει ημέρα Εθνικής Εορτής οι επιχειρησιακές ομάδες να φορέσουν επίσημη στολή και να βγουν έξω στο δρόμο. Έχει πάει στο αεροδρόμιο, που αποτελεί από τους Νο1 ευπαθείς στόχους, και έχει ζητήσει από τους αστυνομικούς αντί να φοράνε επιχειρησιακές στολές, που τις αγοράζουν από τις τσέπες τους, να κάνουν υπηρεσία με πουκάμισο και γραβάτα και μάλιστα είχε γίνει παρατήρηση σε γυναίκα που φορούσε επιχειρησιακό αρβυλάκι, γιατί δεν φορούσε γόβα για να κάνει πεζή περιπολία». 

Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να λυθούν από το dress code 

Ο κ. Τσαϊρίδης επισημαίνει πως υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην αστυνομία για να ασχοληθεί και ο συγκεκριμένος αξιωματικός που αφορά την ασφάλεια και την υποστελέχωση.

«Αυτή τη στιγμή μας ακούνε εγκληματίες, οι ενδοεπικοινωνίες της αστυνομίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης είναι διάτρητες γιατί μπορούν με 20 και 25 ευρώ να αγοράζουν ασυρμάτους από το εμπόριο. Αντί να ασχοληθούμε με αυτά, με ότι δεν έχουμε σύγχρονο εξοπλισμό…».

Μάλιστα, σε σχετική ερώτησή ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, απάντησε πως ο επιθεωρητής δεν δέχεται και να τους συναντήσει.

Διαβάστε επίσης: Μπόνους 300 ευρώ το μήνα στους εργαζόμενος του ΕΟΦ... σαν κίνητρο απόδοσης - Ποιοι το δικαιούνται | Έθνος (ethnos.gr)

Γλύτωσαν από τη φωτιά, αλλά όχι από τα δηλητηριασμένα δολώματα: Νεκροί δύο απειλούμενοι Χρυσαετοί στον Έβρο | Έθνος (ethnos.gr)

Πηγή: ethnos.gr

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις