Breaking news

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού
A

Την διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί στους ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την έκτακτη ενημέρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της γρίπης, των εποχικών ιώσεων και της Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή προστίμων σε όσους ηλικιωμένους δεν είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι είναι τεράστια η σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό.

Το υπουργείο, όπως είπε, θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσει για την αξία για τη δημόσια υγεία να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο» είπε ο υπουργός.

Η covid 19 ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε, ο ετήσιος εμβολιασμός πρέπει να γίνει ρουτίνα, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κανάλια όπως και για το εμβόλιο της γρίπης, αν είναι δυνατόν και τα φαρμακεία.

Δείτε τι ειπώθηκε κατά την έκτακτη ενημέρωση:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις