Breaking news

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ συμμετέχουν στην μεθαυριανή κινητοποίηση για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια
A

Τη συμμετοχή στο μεθαυριανό συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και την κήρυξη στάσεων εργασίας για τους εκπαιδευτικούς, αποφάσισαν τα ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΔΟΕ δηλώνει πως:

«Το Δ.Σ. της ΔΟΕ ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Ταυτόχρονα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/1 (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΕΕΚ) στις 12.00 στο Προπύλαια. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων/ισσών κηρύσσει, παράλληλα τρίωρη στάση εργασίας 11-2μμ.»

Στους δρόμους και οι μαθητές κόντρα στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Σημειώνεται πως η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της κόντρα στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων αλλά και τις αλλαγές που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και με σύνθημα «Κλειστά σχολεία ξανά και όλοι οι μαθητές στους δρόμους» προαναγγέλλει τη συμμετοχή της στις 12 μ.μ. στα Προπύλαια την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις