Breaking news

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
A

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η Αστυνομία, λόγω του συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Ε.ΛΑΣ., έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς θα πραγματοποιηθεί πορεία από τα Προπύλαια προς την Βουλή.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα:

  • Στην Αθήνα στις 12:00 στα Προπύλαια,
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 12:00 στην Καμάρα
  • Στην Πάτρα στις 11:30 στην πλατεία Γεωργίου

Συλλαλητήρια θα γίνουν και σε άλλες πόλεις, όπως Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Χανιά, κ.α. Στη συνέχεια φοιτητές και μαθητές σε νέες συνελεύσεις, θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, που περιλαμβάνουν και καταλήψεις.

Παράλληλα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν ανακοινώσει στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 14:00 το μεσημέρι. Στις ανακοινώσεις τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στα μη κρατικά πανεπιστήμια και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλούν όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Από την μεριά της και η μαθητική κοινότητα μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς με σύνθημα: «Κλειστά σχολεία ξανά και όλοι οι μαθητές στους δρόμους».

Οι φοιτητές συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τις καταλήψεις με τα αιτήματά τους να παραμένουν ίδια. Απαιτούν την αναβάθμιση των σπουδών τους, πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές ενώ ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις