Breaking news

Ξεχάστε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, έρχεται ο προσωπικός αριθμός
A

«Τέλος» σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ βάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς στο προσεχές διάστημα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη.

Ο Προσωπικός Αριθμός πολίτη αποτελεί το ΑΦΜ και επιπλέον τρία ψηφία, ένα γράμμα και δύο αριθμούς και με αυτόν θα πραγματοποιούνται στο εξής όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο. Στο σημείο αυτό αξίζει να διευκρινιστεί ότι ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη δεν θα υποκαταστήσει τον ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ.

Στόχος είναι η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και η ασφάλεια των συναλλαγών τους.

Ο προσωπικός αριθμός θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες, ενώ τα πρώτα ψηφία του θα τα επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, όταν ανοίξει η ειδική πλατφόρμα στο gov.gr.

«Η διαδικασία για τον προσωπικό αριθμό πλέον απλοποιείται ως εξής: Κάνοντας μια αίτηση σε έναν φορέα δημόσιο, ιδιωτικό, ο οποίος θέλει δύο – τρία στοιχεία μας, ποιοι είμαστε, πιθανώς την οικογενειακή μας κατάσταση, το εισόδημά μας, όλα αυτά πλέον με ένα μήνυμα που θα έρχεται στο wallet, θα μπορούμε να τα απαντάμε απευθείας», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «θα έρχεται, δηλαδή, ένα μήνυμα που θα λέει, για παράδειγμα, ότι για την αίτηση εγγραφής του παιδιού σας στον παιδικό σταθμό, θέλουμε αυτά τα στοιχεία σας, ποιος είστε, πόσα παιδιά έχετε, το εισόδημά σας, συμφωνείτε να τα αντλήσουμε για εσάς, και με την έγκριση του πολίτη, όλη η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις