Breaking news

Λοατκι δικαιώματα και σημαία
A

Η «Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία» έρχεται να δώσει απαντήσεις στα αυτονόητα, καθώς στην Ελλάδα του 2024 αυτά τα οποία έχουν ειπωθεί ήδη από τη δεκαετία του 1950, χρειάζεται να ειπωθούν ξανά, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο ομοφοβικό παραλήρημα και τον υπέρμετρο σκοταδισμό της εκκλησίας, η οποία χρησιμοποιώντας στεγνά ψέματα, προσπαθεί να φανατίσει τους πιστούς της, τραβώντας τους ένα βήμα πιο κοντά σε αναχρονιστικές και παλαιολιθικές αντιλήψεις.

Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται καθώς η ίδια η «Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία» τόνισε ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο. Και ναι... κάτι μας είπε! Από ότι φαίνεται όμως, πολλοί χρειάζονταν και μία πιο «εμπεριστατωμένη και επιστημονική» τεκμηρίωση προκειμένου να επιβραδυνθεί η κατακρήμνιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τοποθέτηση της «Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας» ήταν αρκετά λακωνική αλλά εν μέρη χρήσιμη, προκειμένου να περιοριστούν τα αναχρονιστικά σχόλια που προέρχονταν από τους κόλπους της Ιεράς Συνόδου.

Στη σχετική ανακοίνωση της τόνισε ότι:

«Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ) τονίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε στον απόηχο των σχολίων της εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία, καθώς κατά τη διάρκεια της Ιεράς Συνόδου, χαρακτηρίστηκε ως ψυχικό νόσημα.

Ειδικότερα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε ότι η εκκλησία θα περιμένει τα παιδιά να μεγαλώσουν, προκειμένου να αποφασίσουν τα ίδια αν επιθυμούν να βαπτιστούν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, εκφράζοντας την άποψη του πρόσθεσε ότι, οι βαπτίσεις των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια στο πλαίσιο της σημερινής κοινωνίας, δεν μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις