Breaking news

Ευρώ, χρήματα και πληρωμές
A

Δεκάδες ηλικιωμένοι ομογενείς της Γεωργίας λάμβαναν ή επιχείρησαν να λάβουν επίδομα ανασφάλιστου υπερήλικα με πλαστές βεβαιώσεις, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μετά την αποκάλυψη, οι ομογενείς παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το σκηνικό της απάτης

Όπως αναφέρει η δικογραφία, προσκόμιζαν πλαστά έγγραφα, μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα, που δήθεν είχαν εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας της Γεωργίας, βεβαιώνοντας ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συνταξιοδοτικού Τομέα της συγκεκριμένης χώρας και δεν λαμβάνουν σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας και κανένα άλλο 

Συγκεκριμένα, η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 85 κατηγορούμενους (άνδρες και γυναίκες), δύο εκ των οποίων έχουν αποβιώσει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν την περίοδο 2018/19, ενώ τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι η χρήση πλαστού, η υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης (σε απόπειρα και τετελεσμένη) και η απάτη, όλα σε βαθμό πλημμελήματος.

Κατά το κατηγορητήριο πολλοί εξ αυτών, , κατάφεραν να πάρουν τα επίμαχα επιδόματα, άνω των 200 ευρώ/μηνιαίως, με το ύψος της φερόμενης απάτης να ξεπερνάει σε κάποιες περιπτώσεις τις 13.000 ευρώ.

Τι προέκυψε

Μερικοί δεν κατάφεραν να γίνουν δικαιούχοι του επιδόματος διότι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν έλεγχο γνησιότητας των βεβαιώσεων.

Οι περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο ελέχθησαν από την ελληνική Πρεσβεία στην Τιφλίδα και διαπιστώθηκε ότι τα δικαιολογητικά δεν είχαν εκδοθεί από την αρμόδια αρχή της Γεωργίας ούτε έφεραν την προβλεπόμενη σφραγίδα.

Τέλος, η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί τον προσεχή Απρίλιο, ύστερα από -νέα- αναβολή που πήρε σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις