Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Κακοκαιρία διαρκείας 48 ωρών αναμένεται να έρθει από την Κυριακή, το μεσημέρι. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από την Κυριακή το μεσημέρι, με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους να αναμένονται σε περιοχές της χώρας.

Από την Κυριακή και από τα δυτικά «θα περάσουμε σε μία φθινοπωρινή εκδοχή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά (πρώτα στο βόρειο Ιόνιο) από το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η Δευτέρα θα είναι μία βροχερή ημέρα για όλη τη χώρα, και με καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Στην Αττική θα βρέξει την Κυριακή, αργά το βράδυ, ενώ τη Δευτέρα, το ξημέρωμα, θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Όμως, καθώς θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, και πάλι θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο μετεωρολόγος, κ. Γιώργο Τσατραφύλλιας, που έκανε λόγο για βροχές, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε «ευεργετικές».

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα σημειωθεί αύξηση των ανέμων τονίζοντας πως: «Όσοι έχουν να ταξιδέψουν να το σκεφτούν ξανά».

«Ευεργετικές θα είναι οι βροχές-χιόνια (στα βουνά) που θα μας επισκεφτούν το διήμερο Κυριακή -Δευτέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μετά από ένα άνυδρο χειμώνα ωστόσο σε ορισμένες περιοχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ( πλημμύρες-κατολισθήσεις) ειδικά σε ευάλωτες περιοχές» ανέφερε.

Ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Τσατραφύλλια, οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι ακόλουθες: Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Παξοί, Αχαΐα, Ηλεία, Καβάλα, Δράμα ,Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, νησιά βορειού και ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Επίσης για όσους προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι να γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα έχουν προβλήματα στο Ιόνιο και το Αιγαίο την Κυριακή (νοτιάδες 8-9 μποφόρ) και τη Δευτέρα στο Αιγαίο (νοτιάδες 9 μποφόρ). Η θερμοκρασία δεν θα πέσει σημαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι, σε ανάρτηση διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και μετεωρολόγου, κ. Θοδωρή Κολυδά, αλλάζει το σκηνικό καιρού από την Κυριακή, με τις αλκυονίδες μέρες να δίνουν τη «θέση» τους σε βροχές, καταιγίδες και πολύ ενισχυμένους νοτιάδες, σ

Ειδικότερα, σε ανάρτηση του στο X (πρώην Twitter), ο κ. Κολυδάς τόνισε ότι: «Τα «ωραία» δεν κρατούν πολύ - Αλλαγή του καιρού την Κυριακή από τα Δυτικά». «Οι θερμοκρασίες μέχρι και το Σάββατο θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα. Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες βροχές στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο την Πέμπτη και την Παρασκευή» συμπλήρωσε.

Ωστόσο, θα υπάρξει «αλλαγή του καιρού την Κυριακή από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες», όπως σημείωσε.

Ο καιρός για αύριο, Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου

Αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στη χώρα, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά αναμένεται να εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Δεύτερα, 12 Φεβρουαρίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην ανατολική χώρα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις