Breaking news

Κασσελάκης
A

Ψηφίστηκε χτες αργά το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, με την Eλλάδα να αλλάζει σελίδα και να γίνεται πλέον η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνωρίζει την ισότητα στον γάμο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, εμφανώς χαρούμενος από την ψήφιση του νομοσχεδίου, γιόρτασε το χαρμόσυνο γεγονός με τον σύζυγό του Τάιλερ ΜακΜπέθ σε γνωστό μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο φακός κατέγραψε τους δύο άντρες να χορεύουν το τραγούδι «Firework» της Κέιτι Πέρι με τον κόσμο που βρισκόταν γύρω να τους χειροκροτά και να τους επευφημεί.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε το μικρόφωνο και είπε στο κοινό υψώνοντας τη γροθιά του: «Από εδώ και πέρα προχωράμε με σύγχρονη κοινωνία, σύγχρονη Ελλάδα» με τους παρευρισκόμενους να τον χειροκροτούν.

Νωρίτερα, δήλωσε ότι «θέλω να ξέρετε πως αυτό το νομοσχέδιο όσον αφορά το πολιτικό κομμάτι του χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περνούσε, ενώ χωρίς το ΠΑΣΟΚ θα περνούσε. Αυτό είναι το μόνο το οποίο πρέπει να ξέρετε για το ποιο είναι το πραγματικό προοδευτικό κόμμα σε αυτή τη χώρα και ποιος είναι ο ηγέτης ο οποίος δεν φοβάται να πει τα πράγματα όπως είναι».

Συνέχισε δε, λέγοντας ότι «σήμερα είναι μια μέρα χαράς για την Ελλάδα η οποία προχωράει κάθε μέρα και γίνεται μια σύγχρονη κοινωνία».

Δημοσιεύθηκε η πρώτη αγγελία γάμου

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Παρασκευή, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «τα Νέα» και η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για δύο άνδρες που κατοικούν στη Νέα Σμύρνη - όπου θα τελεστεί και ο γάμος.

Αγγελία γάμου

Ξέσπασε σε κλάματα ο Καπουτζίδης 

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός, ο οποίος παραβρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα θεωρεία της Βουλής, για να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ο ηθοποιός περιέγραψε σε πρωινή εκπομπή του Star τις ώρες από τη στιγμή που πήγε στη Βουλή μέχρι το πρωί της επομένης και ξέσπασε σε κλάματα, όταν αναφέρθηκε στους γονείς του.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε στην εκπομπή: «Όταν μου έστειλε η Μαίρη Αργυριάδου μήνυμα για να μιλήσουμε, δεν μπορούσα να διαβάσω το κινητό γιατί έκλαιγα. Χθες δεν εκδήλωσα καθόλου το συναίσθημά μου, ήμουν παγωμένος, συγκρατημένος και σήμερα κλαίω από το πρωί. Τώρα γελάω που μιλάμε, μετά που θα κλείσουμε, θα είμαι στην προηγούμενη κατάσταση».

Ο ηθοποιός παραδέχτηκε, στη συνέχεια, πως λίγο πριν μπει στη Βουλή, τηλεφώνησε στους γονείς του για να τους ενημερώσει ότι δεν θα έχει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο.

«Τους είπα: “Σας ευχαριστώ που με κάνατε τον άνθρωπο που έγινα και που με μεγαλώσατε έτσι όπως με μεγαλώσατε και σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δώσατε. Γιατί δεν καταλαβαίνετε πόση δύναμη παίρνει ένα παιδί, όταν νιώθει ότι οι γονείς του είναι υπερήφανοι γι’ αυτό”», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο σεναριογράφος πρόσθεσε σε κλίμα συγκίνησης: «Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κανένα παιδί δε θα χρειαστεί να κάνει αυτήν την άβολη συζήτηση και κανένας γονιός δε θα ντραπεί γι’ αυτό που είναι το παιδί του. Απλώς να το αφήσει να γίνει ένας καλός άνθρωπος. Δε φαντάζεστε πόση δύναμη δίνουν οι γονείς όταν αγαπάνε κι αποδέχονται τα παιδιά τους. Η αγάπη βγαίνει από την καρδιά και δεν έχει γεννητικά όργανα. Δεν έχει φύλο η καρδιά. Αυτό ήθελα να πω. Συγγνώμη, αλλά τους αγαπάω πολύ για τη δύναμη που μου έδωσαν».

«Άκουσα πράγματα στη Βουλή που δεν πρέπει να ακούγονται σε μία ευρωπαϊκή, πολιτισμένη χώρα»

Ο ηθοποιός δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφερθεί και σε όσα ακούστηκαν στη Βουλή από όσους καταψήφισαν το νομοσχέδιο, αναφέροντας πως μόνο από τις φωτογραφίες του από τα θεωρεία της Βουλής, μπορεί κανείς να καταλάβει τη αντίδρασή του στις φρικαλεότητες που ακούστηκαν.

Γάμος ομόφυλων: Ξέσπασε σε κλάματα ο Καπουτζίδης - «Η αγάπη βγαίνει από την καρδιά και δεν έχει γεννητικά όργανα»
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

«Είναι μια πολύ σοβαρή συζήτηση, είναι πρόβλημα για τη χώρα να υπάρχει ρητορική μίσους και μίσος μέσα στη Βουλή. Απλώς επειδή είναι τόσο ωραία η σημερινμή ημέρα, θέλω μόνο να επικεντρωθούμε στη χαρά. Παρόλα αυτά, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και όχι να κουκουλωθεί, γιατί ακούστηκαν πράγματα που δεν πρέπει να ακούγονται σε μία ευρωπαϊκή, πολιτισμένη χώρα το 2024», επεσήμανε ο κ. Καπουτζίδης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις