Breaking news

γάμος λεσβιών
A

Δημοσιεύθηκε η αναγγελία του πρώτου γάμου λεσβιών στην Αθήνα, αφού «πέρασε» το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Υπενθυμίζεται ότι έχει γίνει γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο γάμος της Δανάη και της Αλεξίας που κατοικούν στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με την η αναγγελία γάμου τους, που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τετάρτη, στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, το βράδυ, το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών». Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Νέα Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατίας και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ κατά οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση, η ΝΙΚΗ και το ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα υλοποιηθούν δύο γάμοι ομόφυλων γυναικών στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες, που ζουν στη Θεσσαλονίκη, είναι μαζί για 18 χρόνια, έχουν ένα παιδί 6,5 ετών και τώρα θα ενώσουν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου, που αναγνωρίζεται πλέον από το κράτος. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η Eλλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου. Το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την Ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις