Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

«Άδειασε» τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, για τα οποία θα πληρώνουν οι πολίτες από 300 ευρώ έως 2.000 ευρώ, σήμερα, Πέμπτη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κα Ματίνα Παγώνη, λέγοντας ότι: «Κατά τη δική μας την άποψη δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν (σ.σ. τα απογευματινά χειρουργεία, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι 25 ημέρες, κατά τη συνάντηση της ΕΙΝΑΠ τον υπουργό Υγείας, σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία, όπου τονίστηκε στον κ. Γεωργιάδη, ότι: «Δεν έχουμε προσωπικόΜε ποιους αναισθησιολόγους και σε ποια χειρουργικά τραπέζια και αίθουσες θα μπορεί να λειτουργήσει αυτό το απόγευμα;».

«Μάς είπε (σ.σ. υπουργός Υγείας) ότι αυτοί που θα χειρουργούν το απόγευμα, δεν θα χειρουργούν το πρωί. Με το υπάρχον προσωπικό όμως δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε» συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, η κα Παγώνη τόνισε ότι: «Στα απογευματινά χειρουργεία θα λάβουν μέρος όσα νοσοκομεία έχουν τη δυνατότητα». «Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρουν μέρος όλα, άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός το ξεκαθάρισε αυτό» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «θα γίνονται δωρεάν χειρουργεία το απόγευμα σε όσους έχουν τις μεγάλες αναμονές και δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος, μέσω προγράμματος από το Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς να πληρώνει ούτε ένα ευρώ», ενώ έκανε επίσης γνωστό πως την Παρασκευή θα βγει προκήρυξη για 700 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, ακολουθεί «φθίνουσα» πορεία ο αριθμός των νέων προσλήψεων στο ΕΣΥ. Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, ότι την περασμένη εβδομάδα, θα δημοσιευόταν η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για προσλήψεις στο 6.000 ιατρών και 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ ωστόσο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι άφαντη. Την περασμένη Κυριακή, ο αριθμός αυτός έπεσε σε 4.600, σύμφωνα με τον υπουργό, όμως, μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδοθεί καμία σχετική προκήρυξη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις