Breaking news

Επικαιροποιείται το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Live η πορεία της κακοκαιρίας
A

Σύντομη, αλλά σφοδρή θα είναι η κακοκαιρία που θα χτυπήσει τη χώρα από το βράδυ της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) μάλιστα επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Σύμφωνα με αυτό θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους, ενώ δεν αποκλείονται και οι χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

  • Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως τα νότια) και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
  • Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

​ ​ ​ ​

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νοτιοανατολικά. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά σε μεγάλα υψόμετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και στα βόρεια από ανατολικές και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τρίτη στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις και στα ανατολικά από ανατολικές 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις