Breaking news

Απίστευτη καταγγελία! Αντιδήμαρχος σε εργαζόμενους: Σε ιδιώτη δεν θα φέρνετε χαρτί από γιατρό!
A

Μία άνευ προηγουμένου καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες, όταν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών, Μάκης Χρυσοστόμου, κατηγόρησε το προσωπικό πως ουσιαστικά αρρωσταίνει επίτηδες, φέρνοντας χαρτιά από γιατρούς, προκειμένου να να μην εργαστεί.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, διατείνεται κατά του αντιδημάρχου καθαριότητας, κατηγορώντας τον πως «μιλώντας εξ ονόματος των εργολάβων συκοφάντησε το σύνολο των εργαζομένων τους οποίους ‘δεν μπορεί να τους βρει’ και οι οποίοι ‘πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται να δουλέψουν’ για να καταλήξει ότι ‘είναι στο χέρι των εργαζομένων αν θα μπει ιδιώτης. ο οποίος είναι πιο ακριβός από τις δημοτικές υπηρεσίες’, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε ‘είναι σχετικό το ακριβό και το φτηνό».

Ο σύλλογος θεωρεί επίσης ότι «αντιδήμαρχοι-στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνουν στις εκλογές του Σωματείου ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να δυναμώσει η φωνή των εργοδοτών στο Διοικητικό Συμβούλιο για να περνάνε χωρίς καμιά αντίδραση τα σχέδια των εργολάβων. Καθώς το σχέδιο να βρουν δούρειους ίππους μέσα στους εργαζόμενους δεν φαίνεται να προχωρά, τώρα η δημοτική αρχή έφτασε να λέει ότι η πόλη έμεινε βρώμικη επειδή το σωματείο έκοβε την πίτα».

Τέλος, καλεί τον κ. Χρυσοστόμου «να μας δείξει έστω και έναν εργαζόμενο που έλειπε από το πόστο του τη μέρα που έκοβε την πίτα το Σωματείο. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι αν κατασυκοφαντεί μια φορά τους εργαζόμενους για να φέρει τους εργολάβους, θα κατασυκοφαντήσει δέκα φορές το σωματείο που είναι το στήριγμά τους ενάντια στους αγώνες για την ιδιωτικοποίηση».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων

«Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, αφού πρώτα μας κατηγόρησε ως κλέφτες για να βάλει την εταιρία φύλαξης που είχε συμφωνήσει, τώρα μας κατηγορεί ως τεμπέληδες για να καταλήξει ότι εξαιτίας μας θα βάλει -κι άλλους- εργολάβους στην καθαριότητα και θα επιβάλει ακόμα πιο ακριβά ανταποδοτικά στο λαό!

Να ντρέπεται και η ντροπή ήταν η συνέντευξη του Αντιδήμαρχου καθαριότητας ο οποίος μιλώντας εξ ονόματος των εργολάβων συκοφάντησε το σύνολο των εργαζομένων τους οποίους "δεν μπορεί να τους βρει" και οι οποίοι "πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται να δουλέψουν" για να καταλήξει ότι "είναι στο χέρι των εργαζομένων αν θα μπει ιδιώτης" "ο οποίος είναι πιο ακριβός από τις δημοτικές υπηρεσίες", αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε "είναι σχετικό το ακριβό και το φτηνό".

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε το προσωπικό επειδή αρρωσταίνει, και όπως είπε "φέρνουν χαρτιά από γιατρούς" για να μην δουλέψουν, ενώ "αν ήταν ιδιωτική επιχείρηση δεν θα ήταν έτσι".

Δεν περιμέναμε να παραδεχτούν ότι στους εργολάβους απολύονται οι εργάτες που γερνάν και αρρωσταίνουν. Η δημοτική αρχή μπορεί να κάνει ότι δεν ξέρει, ο λαός όμως γνωρίζει ότι στους εργολάβους των σκουπιδιών δεν υπάρχει εργαζόμενος άνω των 54 ετών όσο δηλαδή είναι ο μέσος όρος ηλικίας των εργατών στο Δήμο. Απαιτούμε, τουλάχιστον να σταθεί με τον ελάχιστο σεβασμό απέναντι στους εργάτες που σακατεύονται μέχρι τα γεράματα για να καθαρίζουν την πόλη.

Η δημοτική αρχή όμως, δια στόματος αντιδημάρχου, με καθαρό τρόπο "έδειξε" και το σωματείο, ως τον πραγματικό αντίπαλο στα σχέδια ιδιωτικοποίησης.

Εδώ και καιρό, αντιδήμαρχοι-στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνουν στις εκλογές του Σωματείου ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να δυναμώσει η φωνή των εργοδοτών στο Διοικητικό Συμβούλιο για να περνάνε χωρίς καμιά αντίδραση τα σχέδια των εργολάβων. Καθώς το σχέδιο να βρουν δούρειους ίππους μέσα στους εργαζόμενους δεν φαίνεται να προχωρά, τώρα η δημοτική αρχή έφτασε να λέει ότι η πόλη έμεινε βρώμικη επειδή το σωματείο έκοβε την πίτα.

Θα μπορούσαμε να καλέσουμε τον Αντιδήμαρχο να μας δείξει έστω και έναν εργαζόμενο που έλειπε από το πόστο του τη μέρα που έκοβε την πίτα το Σωματείο. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι αν κατασυκοφαντεί μια φορά τους εργαζόμενους για να φέρει τους εργολάβους, θα κατασυκοφαντήσει δέκα φορές το σωματείο που είναι το στήριγμά τους ενάντια στους αγώνες για την ιδιωτικοποίηση.

Γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο το σύνθημα "Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους" για το οποίο αγωνιζόμαστε και απεργούμε την Τετάρτη 28 Φλεβάρη. Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην απεργία.»

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις