Breaking news

Αντιτρομοκρατική: Πυροβολητής του στρατού και οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας ανάμεσα στους συλληφθέντες
A

Σε δέκα συλλήψεις προχώρησε η αντιτρομοκρατική, ύστερα από επιχείρησή της στην Αθήνα την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και δύο εν ενεργεία στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων, για συμμετοχή σε βομβιστικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν πυροβολιτή στο Στρατό ξηράς που έχει ήδη υποβάλει αίτημα παραίτησης, καθώς επίσης και για στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος ήταν οπλουργός και βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Οι έρευνες για τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά και για τα υπόλοιπα οκτώ συνεχίζονται από τις Αρχές, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να συγκεντρώσουν επιπλέον στοιχεία από τα πέντε χτυπήματα στα οποία εμπλέκονται οι συλληφθέντες εξετάζοντας εκ νέου υλικό από κάμερες ασφαλείας και τα δεδομένα από οχήματα και μοτοσικλέτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει ότι κάποιο από τα οχήματά τους έχει χρησιμοποιηθεί ως μέσο διαφυγής από χτύπημα.

Οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να είχαν ρόλο «συνεργάτη» των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην «Σύμπραξη Εκδίκησης», χωρίς άμεση συμμετοχή στην ίδια την τρομοκρατική οργάνωση.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει, εντωμεταξύ, κρατούμενος που περιλαμβάνται στους συλληφθέντες και ο οποίος έχει ποινικό παρελθόν με συμμετοχή σε ληστείες. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρόσωπο αυτό αποδίδεται ρόλος αρχηγού και εξετάζεται αν αυτός ο άνδρας, κατά την παραμονή του στη φυλακή, δημιούργησε το «δίκτυο» για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Οι δέκα συλληφθέντες (η τυπική διαδικασία σύλληψης ακολουθείται και για τους κρατούμενους στις φυλακές) κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι πέντε επιθέσεις

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε πέντε υποθέσεις:

  • αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,
  • έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,
  • έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
  • ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
  • ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις