Breaking news

Συμμετέχουν οι αγρότες στην 24ωρη πανεργατική απεργία
A

Σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, οι αγρότες όλης της χώρας συμμετέχουν πολύμορφα σε όλη τη χώρα στην 24ωρη πανεργατική απεργία «εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη ένα χρόνο αργότερα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους που εξεδόθη το βράδυ της Δευτέρας από την Πανελλαδική Επιτροπή μπλόκων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας επιτροπής μπλόκων:

«Την Τρίτη 27/2 επιστρέφουμε στα χωριά μας οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και την προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της.

Την επόμενη ημέρα Τετάρτη 28/2 συμμετέχουμε πολύμορφα σε όλη την χώρα στην 24ωρη πανεργατική απεργία εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλουμε τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη ένα χρόνο αργότερα.

Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 114η επέτειο του Κιλελέρ, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να παράγουμε για μας και για όλο το λαό μας».

Δίνουν το «παρών» με τα τρακτέρ τους στις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Αχαΐας

Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, θα δώσουν, το «παρών», στις σημερινές κινητοποιήσεις, στην Πάτρα και στο Αίγιο, οι αγρότες της Αχαΐας.

Οι αγρότες του Ερυμάνθου, της Ωλενίας και της Δυτικής Αχαΐας, θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί από το μπλόκο του Κουρλαμπά και θα μεταβούν στην Πάτρα, όπου θα λάβουν μέρος στη πορεία που έχει προγραμματιστεί από συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών.

Η πορεία στο Αίγιο

Οι αγρότες του συλλόγου Αιγιάλειας «Μπακόπουλος Ντρίνιας» θα μεταβούν, στις 10 το πρωί, στην πλατεία του Αιγίου και θα συμμετάσχουν στην πορεία των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Σε ολικό «μπλακ άουτ» σήμερα η χώρα

Σε πανελλαδικό απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με τη συμμετοχής δεκάδων σωματείων.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ, σύμφωνα με την απόφαση 7 σωματείων της ΣΤΑΣΥ. Όπως αναφέρουν τα σωματεία στο κοινό ανακοινωθέν τους, η απεργία αποφασίστηκε ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Στην απεργία πρόκειται να συμμετάσχουν οι οδηγοί ταξί, η ΑΔΕΔΥ, το Μετρό, το Τράμ, ο ΗΣΑΠ, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, οι καθηγητές, ο ΟΣΕ, τα πλοία και οι τράπεζες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις