Breaking news

Οδήγηση
A

Περισσότερες από 20.000 ζωές στην ΕΕ χάνονται στην άσφαλτο σε ετήσια βάση, για αυτό το ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης των κανόνων σχετικά με την οδική ασφάλεια, προτρέποντας τα κράτη - μέλη να κάνουν ορισμένες προσθήκες στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

Ωστόσο, μπορεί να μη συμφώνησαν στο να αλλάξουν τα ηλικιακά όρια για το δίπλωμα οδήγησης, παρόλα αυτά οι ευρωβουλευτές, την περασμένη εβδομάδα, ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για να ενισχυθεί η συμμόρφωση των οδηγών και να μειωθούν τα τροχαία.

Ειδικότερα, το Κοινοβούλιο ζητά πλέον οι οδηγοί να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης και να γνωρίζουν τους κινδύνους, ιδίως για τους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, όπως οι πεζοί, τα παιδιά, οι ποδηλάτες και οι χρήστες ηλεκτρικών πατινιών.

Ως αποτέλεσμα έχει, η οδήγηση σε χιόνι και ολισθηρές συνθήκες, η ασφαλής χρήση του τηλεφώνου κατά την οδήγηση, τα τυφλά σημεία, τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και το ασφαλές άνοιγμα των πορτών του οχήματος θα πρέπει να αποτελούν πλέον μέρος της εξέτασης για την απόκτηση άδειας οδήγησης!

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις