Breaking news

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
A

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 4, έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 5 Μαρτίου, λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίου επιδείνωσης, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται:

Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου:

  • Από το απόγευμα έως αργά το βράδυ στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς τη δυτική Πελοπόννησο.
  • Από το βράδυ στη δυτική και κεντρική και από τη νύχτα και στην ανατολική Μακεδονία.

Αύριο, Τρίτη 5 Μαρτίου:

  • Μέχρι το μεσημέρι στη Μακεδονία.
  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Αίθριος θα είναι σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου, ο καιρός σε όλο τη χώρα με «μίνι» κακοκαιρίες να προβλέπονται σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από το απόγευμα στα δυτικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά στα δυτικά και το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, από τις απογευματινές ώρες νότιοι 5 και τις βραδινές ώρες 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις