Breaking news

Γεγονός είναι πλέον στην Ελλάδα και ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών
A

Στο δημαρχείο της Αθήνας έγινε χθες ο δεύτερος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα, παρουσία του δημάρχου της πόλης, Χάρη Δούκα.

Πρόκειται για την 37χρονη Δανάη Δεληγεώργη και την 43χρονη Αλεξία Μπεζίκη. Οι δυο γυναίκες, μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου επισφράγισαν τη σχέση τους σε μια ρομαντική και συγκινητική τελετή, το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Μαρτίου. Μάλιστα, το ζευγάρι έχει μαζί και ένα παιδί.

«Ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές και όσοι είχαν τη χαρά να είναι και στα δύο γεγονότα έζησαν πολύ έντονα συναισθήματα. Ήταν και δική μου χαρά και τιμή που μοιράστηκα αυτές τις πολύ προσωπικές στιγμές με τα δύο ζευγάρια, τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας.

«Βεβαίως έχουμε την υποχρέωση για κάθε πολίτη της Αθήνας να διασφαλίζουμε ότι θα μπορεί να ζει και να αγαπά όποιον εκείνος επιλέγει», κατέληξε.

Σημειώνεται πως την ίδια μέρα, ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ παντρεύτηκε τον σύντροφό του Τάσο και δεν κρύβει την ευτυχία του. 

Γάμος Αυγούστου Κορτώ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

 

Γάμος Αυγούστου Κορτώ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Ο κ. Δούκας τόνισε δε ότι για συμβολικούς λόγους επέλεξε να παντρέψει ο ίδιος και όχι κάποιος αντιδήμαρχος τα ομόφυλα ζευγάρια. «Το έκανα γιατί ήθελαν να δείξω και εγώ από τη μεριά μου ότι υποστηρίζουμε αυτή την προσπάθεια για μια κοινωνία ανοιχτή, κοινωνία συμπερίληψης, όπου όλοι έχουν ίδια δικαιώματα και βεβαίως να αγκαλιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους, να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα», υπογράμμισε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις