Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της συγκέντρωσης, που διοργάνωσαν διάφορες συλλογικότητες για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, στα Προπύλαια.

Ειδικότερα, η τροχαία έκλεισε την Πανεπιστήμιου στο ύψος της οδού Αμερικής.

Σημειώνεται ότι ο λόγος της σημερινής κινητοποίησης είναι η εξοργιστική πρόταση της Εισαγγελέως για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Σε σχετική ανάρτηση της, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη τονίζει πως: «Μετά την ζοφερή πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας – Ελένης Νικολού, που επιρρίπτει ευθύνες ακόμα και στη 12χρονη επιζώσα, καθώς και τη μητέρα της, και όχι στον βιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο, καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία αύριο, Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 7μμ». «Καμία αθώωση – καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα τραφικινγκ και παιδοβιαστών και τους ηθικούς αυτουργούς τους προσθέτει.

Παράλληλα στη νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια καλεί και η «Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Σεπολίων», η οποία μάλιστα οργανώνει και συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών αύριο, Παρασκευή, στις 9 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σεπόλια. Διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», «Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν μαφιόζους βιαστές».

Η πρόταση της εισαγγελέως

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Μαρία-Ελένη Νικολού, πρότεινε την απαλλαγή του Ηλία Μίχου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, αλλά την ενοχή του σε σειρά άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική έκδοση της ανήλικης.

Η ίδια, πρότεινε να απαλλαγεί ο βασικός κατηγορούμενος από τις κατηγορίες για: βιασμό, μαστροπεία σε οίκους ανοχής και μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Ακόμη, ζήτησε αντίθετα την καταδίκη του για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που είχε την εμπιστοσύνη της ανήλικης, οπλοκατοχή (είχε δύο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Κάπου εδώ σημειώνεται ότι, πρότεινε να κριθεί ένοχη η μητέρα της ανήλικης για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενούς της, αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Τέλος, ζήτησε μα κριθεί ένοχη η μητέρα της ανήλικης για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις