Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 700.000 ευρώ, αφέθηκε ακόμη ένα κατηγορούμενος για την υπόθεση της σύμβασης 717, σχετικά με τη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, που σχετίζεται με τo πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά κατηγορούμενο, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας. Για ακόμη μία φορά η ελληνική δικαιοσύνη όρισε μια υψηλή εγγύηση ύψους 700.000 ευρώ, ενώ παράλληλα επέβαλε και τον περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι, θα πρέπει να απολογηθούν 20 κατηγορούμενοι εν των οποίων οι 10 είναι στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχίσουν οι απολογίες, οι ποιες δεν αποκλείεται μέσα στον επόμενο μήνα να έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που τους έχει αποδοθεί, η μη υλοποίηση της σύμβασης 717 οδήγησε όχι μόνο στα Τέμπη αλλά και στο δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017.

Υπενθυμίζεται ότι οι απολογίες του συνόλου των κατηγορούμενων αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Απρίλη.

Να σημειωθεί ότι για τα 23 μη πολιτικά πρόσωπα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για πράξεις όπως απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση, με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, ηθική αυτουργία στην απάτη και τις ψευδείς βεβαιώσεις.

Ειδικότερα, ελέγχεται η μη ολοκλήρωση της σύμβασης και οι συνεχείς παρατάσεις αυτής οι οποίες οδήγησαν 9 χρόνια μετά την υπογραφή της το έργο να μην έχει εκτελεστεί με αποτέλεσμα την τραγωδία των Τεμπών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις