Breaking news

lqbtq
A

Μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, που έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση, επιτέθηκαν στα στα γραφεία της οργάνωσης Colour Youth στην Αθήνα, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Σε σχετική ανακοίνωση της κοινότητας Lgbtq Νέων Αθήνας, τονίζεται πως: «Η επίθεση στόχευε στον εκφοβισμό και τη φίμωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με ευθεία απειλή και αναφορά στη δολοφονία του Ζακ, ήταν όμως και ευρύτερη προειδοποίηση για όποια φωνή διαφοροποιείται».

Παράλληλα, σε ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η επιστημονικά συνυπεύθυνη της οργάνωσης Orlando LGTB+, Νάνσυ Παπαθανασίου δημοσιεύοντας και φωτογραφίες από τη βανδαλισμένη είσοδο των γραφείων της Colour Youth, σημείωσε πως: «Το 2013 χρειάστηκαν δύο δολοφονίες για να συνειδητοποιήσουμε ως κοινωνία τι σημαίνει ΧΑ και φασισμός (οι μειονότητες βέβαια το ξέραμε, αλλά δε μας άκουγε κανείς). Ελπίζω αυτή τη φορά τα αντανακλαστικά μας να είναι καλύτερα. Και για να το πω με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια: είναι ήδη πολύ αργά, και για κάθε μέρα που περνάει οι ευθύνες της πολιτείας, των θεσμών και της εκκλησίας γιγαντώνονται».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις