Breaking news

Κολωνός
A

Ένοχος για βιασμό, κατοχή πορνογραφικού υλικού και οπλοκατοχή κρίθηκε σήμερα ο Ηλίας Μίχος στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη με την 12χρονη από τον Κολωνό. 

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση της Μαρίας Ελένης Νικολού που ήθελε τον καταδικασμένο πλέον Ηλία Μίχο αθώο λόγο έλλειψης στοιχείων για τον βιασμό της ανήλικης. 

Σύμφωνα με την απόφαση ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια που δε συμπλήρωσε τα 14 έτη, κατοχή πορνογραφικού υλικού και οπλοκατοχή. Αθώος κρίθηκε μόνο για την εμπορία της ανήλικης με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος με τον ποινή με το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ισόβια ποινή ισοβίων.

Πανηγυρική αθώωση της μητέρας, κρίθηκε ένοχη μόνο για ένα πλημμέλημα. 

Η μητέρα κηρύχθηκε ομόφωνα αθώα για όλες τις κατηγορίες, καθώς αποδείχτηκε πως κατηγορήθηκε άδικα. Με ψήφους 6 έναντι του ενός κηρύχθηκε ένοχη για το πλημμέλημα της εκβίασης της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου. Ως εκ τούτου θα αποφυλακιστεί μετά από ενάμιση χρόνο, που πέρασε στον Κορυφαλλό.

Η μητέρα μετά την εκφώνηση της απόφασης ξέσπασε σε κλάματα.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί υποστηρικτές της ανήλικες κοπέλας, οι οποίοι στο άκουσμα των αποφάσεων ξέσπασαν σε κλάματα και χειροκροτήματα. 

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της μητέρας της 12χρονης Απόστολου Λύτρα:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις