Breaking news

Ημέρα υποχρεωτικής αργίας κηρύσσει την εορτή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης
A

Την ημέρα της εορτής του αποφάσισε να κηρύξει ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής.

Η απόφασή του αυτή φαίνεται να προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κάνουν λόγο πως τη χώρα μας κυβερνά μάλλον ένας «αυτοκράτορας» παρά πρωθυπουργός, με τα γαλάζια στελέχη να σπεύδουν να υπερασπιστούν το εν λόγω εγχείρημα ξεσπώντας σε χειροκροτήματα (!).

Ημέρα υποχρεωτικής αργίας κηρύσσει την εορτή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ / INTIME NEWS
Ημέρα υποχρεωτικής αργίας κηρύσσει την εορτή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

«Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά δείχνει πως απόλυτη προτεραιότητά της είναι οι πολίτες και με αυτόν τον τρόπο τους "χαρίζει" ακόμη μία ημέρα "υποχρεωτικής ξεκούρασης"», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός.

Η 29η Σεπτεμβρίου 2024 θα είναι λοιπόν η πρώτη χρονιά που θα τεθεί σε «εφαρμογή» η εν λόγω αργία. Υπενθυμίζεται πως κατά τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας,  απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική εργασία, επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς και η απασχόληση των μισθωτών.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η νέα απόφαση του πρωθυπουργού προκάλεσες τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κα του ΚΚΕ να φαίνονται φανερά ενοχλημένοι. 

Ύστερα από τις ανακοινώσεις, τον λόγο πήρε πρώτος ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αποκάλεσε «γελοιότητα» την κήρυξη υποχρεωτικής αργίας την ημέρα της εορτής του πρωθυπουργού και πως, αν μη τι άλλο, αν κάποια ημέρα θα έπρεπε να τεθεί ως αργία θα έπρεπε να είναι η δική του, καθώς ο ίδιος αγωνίζεται καθημερινώς για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ανδρουλάκης: Να γίνει δημοψήφισμα και να αποφασίσουν οι Έλληνες

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός πως επί του θέματος πήρε θέση και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η δική του εορτή είναι πολύ μεγαλύτερη και αφορά ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων που «μοιράζονται» το συγκεκριμένο όνομα, θέτοντας μάλιστα και πρόταση για δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες ποια ημέρα θα καθιερωθεί η νέα αργία.

Να γίνει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή προτείνει ο Κασσελάκης

Ύστερα από τις ανακοινώσεις στη Βουλή, για το ζήτημα τοποθετήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter (X) και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θεώρησε πως ο Άγιος Στέφανος είναι σημαντικότερο «πρόσωπο» της χριστιανική εκκλησίας και πως θα ήταν πιο σωστό η ημέρα υποχρεωτικής αργίας να καταστεί η δική του εορτή. 

«Ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει προκαλέσει το θυμό της κοινωνίας ύστερα από την αποκάλυψη της «μονταζιέρας» που έγιναν στα ηχητικά ντοκουμέντα του εγκλήματος των Τεμπών, θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του, καθώς η απόφαση αυτή είναι πέρα για πέρα προκλητική», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να διεξάγει ονομαστική ψηφοφορία για να αποφασίσει συλλογικά η Βουλή με δημοκρατικές διαδικασίες, ποια ημέρα τελικά θα οριστεί ως νέα υποχρεωτική αργία.

Οι ημέρες υποχρεωτικής αργίας

Έτσι, εδώ και στο εξής, στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας, οι οποίες βλέπετε παρακάτω, προστίθεται και η... γιορτή του πρωθυπουργού.

  • η 1η Ιανουαρίου 
  • η 6η Ιανουαρίου (εορτή των Θεοφανείων), 
  • η 25η Μαρτίου
  • η Δευτέρα του Πάσχα
  • η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15η Αυγούστου)
  • η εορτή της Γεννήσεως του Χριστού (25η Δεκεμβρίου)
  • η Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (26η Δεκεμβρίου)
  • η 1η Μαΐου
  • η 28η Οκτωβρίου
  • η Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, εορτή του Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού


«Φέτος η πρωταπριλιά δεν βρίσκει ψέμα
Της τα έχουν πάρει όλα...»

Καλή πρωταπριλιά!

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις