Breaking news

INTIME
A

Αυστηρότερες ποινές θα προβλέπονται πλέον για τους οδηγούς που παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Ειδικότερα, στον νέο ΚΟΚ, που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο υπουργικό συμβούλιο, σημειώνεται πως οι ποινές θα απευθύνονται κυρίως στον οδηγό, ενώ θα είναι ανάλογες των παραβιάσεων, με βάση κατηγοριοποίηση αυτών ως προς την επικινδυνότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραβιάσεις χωρίζονται σε όσες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα, στις λιγότερο επικίνδυνες παραβάσεις και τις διοικητικές παραβιάσεις.

Στις παραβιάσεις, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα αφορούν, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα ή η αντικανονική προσπέραση, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι λιγότερο επικίνδυνες παραβάσεις αφορούν στην παράνομη στάθμευση και οι διοικητικές παραβάσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η οδήγηση χωρίς ο οδηγός να φέρει μαζί του τα νόμιμα έγγραφα.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τους ευάλωτους χρήστες της οδού (πεζοί, μεταφορά παιδιών, κ.λπ.) οι οποίοι έχουν αυξημένες ανάγκες ασφάλειας, όπως διαμήνυσαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και η υφυπουργός, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις