Breaking news

Βασίλης Μάγγος
A

Ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση του 26χρονου, Βασιλείου Μάγγου, που πέθανε έναν μήνα με τον ανηλεή ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση να αντιμετωπίζουν κακουργηματικές διώξεις.

Ειδικότερα, οι έξι αστυνομικοί της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας, και πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερεις της ΟΠΚΕ και οι δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας είναι αντιμέτωποι πλέον με διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Με διάταξη του ανακριτή πλημμελειοδικών Βόλου οι εν λόγω αστυνομικοί κατηγορούνται για τις ακόλουθες, αξιόποινες πράξεις:

  • των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  • της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  • της έκθεσης κατά συναυτουργία
  • και της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται στη διάταξη, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, εκ των οποίων η πρώτη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί η εμφάνισή τους στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, επιβλήθηκαν εις βάρος τους περιοριστικοί όροι ήτοι: 1) απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και 2) την παροχή εκ μέρους τους εγγυοδοσίας ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

Την ανατροπή στη δικαστική εξέλιξη έφερε στο φως ο πατέρας του Βασίλη, Γίαννης Μάγγος, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ' εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Μάγγος. 

Υπενθυμίζεται πως η δίκη των αστυνομικών έχει αναβληθεί για τις 20 Σεπτεμβρίου. Σε παλιότερη δήλωσή του, ο Γιάννης Μάγγος είχε ζητήσει να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα και να δικαστούν ως βασανιστές οι αστυνομικοί που είχαν συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του γιου του. 

Το χρονικό της υπόθεσης βασανισμού του Βασίλειο Μάγγου 

Ο Βασίλειος Μάγγος είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό, από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών στις 13 Ιουνίου του 2020.

Δείτε βίντεο:

Ο ίδιος είχε καταγγείλει τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με 6 ή 7 κατάγματα στα πλευρά και με θλάση στο συκώτι και την χοληδόχο κύστη, χτυπημένος άγρια και βασανισμένος από τις δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,Ασφάλεια)».

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουνίου, σε νέα του ανάρτηση έγραφε: «Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. 2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου…».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις