Breaking news

χάπια
A

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των πολιτών για συμπλήρωμα διατροφής, που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων στη Βρετανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, το προϊόν DNP Dinitrophenol 250mg caps περιέχει την ουσία 2,4 Dinitrophenol, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Το εν λόγω φάρμακο, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, είναι ένα βιομηχανικό χημικό προϊόν που διατίθεται στο εμπόριο ως λιποδιαλυτικό, αλλά δεν είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το DNP είναι ένα εξαιρετικά ασταθές χημικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αποσυντεθεί υπό την επίδραση διαφόρων παραγόντων, προκαλώντας πυρκαγιά και εκρήξεις. Είναι τοξικό όταν εισπνέεται, έρχεται σε επαφή με το δέρμα και σε περίπτωση κατάποσης. Είναι επίσης τοξικό για το περιβάλλον. Σημειώνεται πως από το 2012, έχει προκαλέσει τουλάχιστον 30 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις