Breaking news

Νοσοκομειο
A

Βράζουν πολλά «γαλάζια» στελέχη εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την επιλογή νέων Διοικητών Νοσοκομείων και νέων Διοικητών ΥΠΕ. Πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως που έχει θέσει νέους κανόνες στην επιλογή των στελεχών με γραπτές εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ.

Τα γραπτά ηλεκτρονικά τεστ δεξιοτήτων που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο δεν φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένα για μεγάλο μέρος των υποψηφίων διοικητών νοσοκομείων, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr. Γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια αλλά και αντιδράσεις ειδικά στους «γαλάζιους» διοικητές νοσοκομείων που σήμερα υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Λευκή απεργία διοικητών του ΕΣΤ; 

Από το Σαββατοκύριακο, οπότε και ολοκληρώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις, οι διαμαρτυρίες σε στελέχη της κυβέρνησης αλλά και σε υπουργούς από υποψήφιους είναι αλλεπάλληλες. Φαίνεται πως υπάρχουν και πολλοί υπηρετούντες σήμερα στο ΕΣΥ, που προτίθενται ακόμη και να κάνουν σχεδόν λευκή απεργία μέσα στα νοσοκομεία που διοικούν, ως δείγμα αντίδρασης για το νέο σύστημα που εφαρμόζεται.

Δυσαρέσκεια Γεωργιάδη για το σύστημα επιλογής 

Έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι με τη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων αλλά και γενικότερα του τρόπου επιλογής των νέων στελεχών του ΕΣΥ, δεν φαίνεται να είναι σύμφωνος και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ.Γεωργιάδης έχει ενημερωθεί ήδη για την απόδοση των υποψηφίων στον γραπτό διαγωνισμό, λένε οι ίδιες πηγές. Άλλωστε ο κίνδυνος είναι να μείνουν εκτός συστήματος υγείας Διοικητές που σήμερα υπηρετούν και θεωρούνται αποτελεσματικοί. Κάτι που θα έχει να αντιμετωπίσει ο Άδωνις γεωργιάδης την επόμενη μέρα. Για αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην τελική επιλογή των νέων διοικητών, οι οποίοι ούτως ή άλλως αναμένεται να διοριστούν μετά τις ευρωεκλογές οπότε και θα έχει αλλάξει το πολιτικό κλίμα όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr.

Πάντως, με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, ένα μικρό ποσοστό των υποψηφίων που συμμετείχαν στα γραπτά τεστ του ΑΣΕΠ, απέδωσαν σε ικανοποιητικό βαθμό. Παράγοντες της διαδικασίας εκτιμούσαν στο ethnos.gr ότι το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 25-30%.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια είναι να επιλεγούν οι 15 πρώτοι που έχουν γράψει καλύτερα στα τεστ δεξιοτήτων. Αμέσως μετά θα εξεταστούν τα πιστοποιητικά που έχουν δώσει αλλά και τα τυπικά τους προσόντα, ώστε από τη λίστα αυτή των 15 να προκριθούν οι καλύτεροι 7. Οι 7 που θα προκύψουν θα δώσουν προσωπική συνέντευξη στις επιτροπές του ΑΣΕΠ που έχουν δημιουργηθεί ώστε να προκύψει η σύντομη λίστα των 3 ατόμων που θα αποσταλεί στον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για να κάνει τις τελικές επιλογές.

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

Όταν ένας «τρελός» μιλούσε με ένα άσπρο τούβλο στους δρόμους της Νέας Υόρκης – Εκείνο το «τούβλο» κατέκτησε τον Κόσμο!

Τέσσερα γλυκίσματα με φράουλες που φέρνουν την άνοιξη στο τραπέζι

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις