Breaking news

Καιρός: Πέφτει σήμερα η θερμοκρασία, που αναμένονται βροχές
A

Με πτώση της θερμοκρασίας ξεκινάει η νέα εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, Στην Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει τους 22 με 24 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά έως 26 βαθμούς.

Λιακάδα αναμένεται στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε στα ορεινά της Ηπείρου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί και βαθμιαία από δυτικές δευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανόν πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή, τέλος, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα νότια. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις