Breaking news

Συνταξιούχοι: Σε παννατική κινητοποίηση αύριο - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
A

Με βασική δέσμη διεκδικήσεων ενάντια στην ακρίβεια, αλλά και για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, ανακοίνωσαν νέα κινητοποίηση για αύριο, Τρίτη 9 Απριλίου.

Τόπος συγκέντρωσης είναι η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Επομένως, αναμένονται να ανακοινωθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο, κατά πάσα πιθανότητα στην οδό Σοφοκλέους και Σταδίου.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις τονίζουν πως: «Τα προβλήματά μας μέρα με την μέρα μεγαλώνουν από τις αντιλαικές πολιτικές που επιβάλλουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Η ακρίβεια που καλπάζει δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα, με διάφορα pass, καλάθα ανακούφισης της νοικοκυράς και ράφια».

«Με αυξήσεις κοροϊδία δεν αγοράζεις φάρμακα πανάκριβα, εξετάσεις και ιδιωτικά ακριβοπληρωμένα απογευματινά χειρουργεία. Επειδή λύσεις απ’ τα πάνω δεν υπάρχουν. Επειδή ο υπουργός Υγείας δήλωσε «Δωρεάν υγεία δεν υπάρχει. Τίποτα δεν είναι Τσάμπα. Συνεχίζουμε τον αγώνα, δυναμώνουμε την αντεπίθεσή μας» σημειώνεται. 

Αιτήματα 

Τα αιτήματα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων είναι τα εξής:

  • Αποκατάσταση όλων των απωλειών
  • Κατάργηση όλων των αντιλαικών, αντι-συνταξιουχικών νόμων
  • Άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα και νομοθετική ρύθμιση απόδοσης 13ης και 14ης πληρωμένης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους του συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα για το 11μηνο 2015-2016
  • Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).
  • Στη σύνταξη χηρείας να αποδίδεται στο 70% του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή.
Παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 9 Απριλίου
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις