Breaking news

Καιρός: Παραμένει το καλοκαιρινό σκηνικό, αλλά με ισχυρούς βοριάδες
A

Εκρηκτικό «κοκτέιλ» ζέστης και δυνατών βόρειων ανέμων αναμένονται σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από την άλλη πλευρά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη, στα δυτικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά, και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Παρασκευή ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, τέλος, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις