Breaking news

INTIME
A

Νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Σάμο, όπου εργάτης έχασε τη ζωή του, μετά από πτώση από μεγάλο ύψος, στο κλειστό Γυμναστήριο Σάμου.

Ειδικότερα, ο άτυχος άντρας έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από μεγάλο ύψος, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο κλειστό Γυμναστήριο Σάμου της πόλης της Σάμου, σύμφωνα με πληροφορίες του samos24.gr.

Ο άνδρας διακομίστηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ τραυματισμένος στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ο άτυχος εργάτης κατέληξε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. 

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος που κατέληξε σε δυστύχημα.

 

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για το εργατικό δυστύχημα

Ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου αναφέροντας πως: «Δε θέλουμε να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα. Θέλουμε ουσιαστικούς ελέγχους για να ξέρουμε ότι θα γυρίσουμε σπίτι μας μετά τη δουλειά».

«Η υποστελέχωση και η μετατροπή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή που θα κοιτά τους χώρους εξ’ αποστάσεως σε συνδυασμό με την πολιτική που λογίζει τη ζωή ως κόστος οδηγεί στα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς» σημειώνεται.

Τα αιτήματά τουΕργατικού Κέντρου Σάμου είναι τα εξής: 

  • «Να στηριχθεί με κάθε τρόπο η οικογένεια του συναδέλφου από κράτος και εταιρεία
  • Να πραγματοποιηθεί άμεσα έλεγχος για την υγιεινή και ασφάλεια του χώρου, τα μέτρα και τα μέσα προστασίας της εταιρείας, καθώς και των αιτιών του δυστυχήματος
  • Άμεση στελέχωση Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης στη Σάμο και ενίσχυση της Χίου και με άλλους Επόπτες
  • Διενέργεια τακτικών και ουσιαστικών ελέγχων στους χώρους δουλειάς
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, σε όλους τους κλάδους
  • Τα σωματεία κάθε κλάδου και χώρου δουλειάς να θέσουν ως βασικό μέτωπο πάλης την ασφάλεια στην εργασία και να απαιτήσουν την τήρηση μέτρων, τη διενέργεια ελέγχων και την ύπαρξη γιατρού εργασίας εντός των μεγάλων εργασιακών χώρων πχ ΔΕΗ, αεροδρόμιο, ΕΟΣ Σάμου, ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ, οικοδομές κλπ».
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις