Breaking news

Τουρισμός για Όλους 2024: Επίσημο! Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα
A

Με υψηλό ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 8 Απριλίου, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του vouchers.gov.gr.

Όσοι δικαιούχοι επιλεγούν μετά από κλήρωση, θα μπορούν να εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης και οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων αναμένονται εντός του β΄ δεκαπενθήμερου του Απριλίου και πριν από το Πάσχα., επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του proson.gr. Επομένως, όσοι έχουν καταθέσει σχετική αίτηση θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την αίτηση.

Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανασίου Πετραλιά, από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Στόχος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση μεταξύ άλλων, των ορεινών περιοχών της χώρας, στην κατεύθυνση ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Ρεκόρ με συνολικά 972.893 αιτήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε σε 972.893. Από αυτές το 78,2% αφορά δικαιούχους που θα συμμετέχουν στην κλήρωση για επιδότηση 200 ευρώ, το 3% αφορούν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία από 67% και άνω που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για να λάβουν διπλάσιο ποσό δηλαδή 400 ευρώ,  ώστε να καλυφθεί η ανάγκη συνοδού ατόμου, και το 18,8% αφορά ευάλωτες ομάδες: έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης και πολίτες άγαμους ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για να λάβουν άυλη ψηφιακή κάρτα αξίας 300 ευρώ.

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και έχουν υποβάλει οριστική δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το έτος 2022.

Αναλυτικά τα ποσά της επιδότησης

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» προβλέπει:

  • Επιδότηση ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο
  • Επιδότηση ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:
    - άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
    - έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
    - Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.
  • Επιδότηση ύψους 400 ευρώ για άτομα με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα με αναπηρία από 67% και άνω

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Αίτηση για το πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν πολίτες που πληρούν τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:

ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)
ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ € 19.000 € 31.000
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ € 20.500 € 32.500
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ € 22.000 € 34.000
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ € 24.000 € 36.000
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ € 29.000 € 41.000
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις