Breaking news

Λογιστές: Σε πανελλαδική απεργία στις 17 Απριλίου και την 1η Μαΐου
A

Σε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε να προβεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), ως απάντηση στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, στη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους έξω από το αστυνομικό τμήμα, αλλά και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας.

Η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες την 17η Απριλίου και την 1η Μαΐου, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικό κατώτατο μισθό στα 1.000€, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023, φθηνό ρεύμα, κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ για εργατικά νοικοκυριά, δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, απόσταση από ΝΑΤΟικές δαπάνες και διακοπή πλειστηριασμών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη. Έστειλε αγωνιστικό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση, ότι η ζωή μας αξίζει! Ότι δεν ανεχόμαστε να θυσιάζονται οι ανάγκες των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου. Προετοιμάζουμε τις πανελλαδικές – πανεργατικές απεργίες στις 17 Απρίλη και 1 Μάη.

Τα κέρδη τους δε συμβιβάζονται με τη ζωή μας!

Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι ανησυχούν για τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση. Προσπαθούν να τους χειραγωγήσουν.

Οι «αυξήσεις» από τον απαράδεκτο καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση (Νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου), θα εξαφανιστούν πριν καν δοθούν λόγω ακρίβειας, είναι σταγόνα στον ωκεανό της απελπισίας.

Από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν στην Βουλή  και στην Ευρωβουλή, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο και η μόνη τους διαφορά είναι στην διαχείριση της φτώχειας μας. Κρύβουν ότι τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των αγροτών στην χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη, πυροδοτούν τα ίδια προβλήματα, όπως η φτώχεια, η ακρίβεια, τα χαμηλά εισοδήματα, ο πόλεμος.

Είναι λοιπόν πρόκληση να ισχυρίζονται  ότι «αυτά μπορεί να δώσει η κυβέρνηση» για να μη διαταραχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, όταν τα κέρδη προ φόρων των 500 μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων, το 2022 στη χώρα μας, προσέγγισαν το ιστορικό ρεκόρ των 20 δις.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες. Δυναμώνουμε το ρεύμα της σύγκρουσης, της αμφισβήτησης. Η οργή μας να γίνει διεκδικητική δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Δεν ανεχόμαστε:

  • Τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με τον κατώτατο μισθό
  • Το να μας κλέβουν τις τριετίες που δουλέψαμε την περίοδο 2012-2023
  • Το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται ακατάπαυστα σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα από Το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με καθοριστική συμβολή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.
  • Την πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας.
  • Την κατάσταση στον κλάδο μας και την «ψηφιακή μετάβαση» με αποτέλεσμα να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ, να δεχόμαστε την πίεση για τις προθεσμίες, το φόβο για τα πρόστιμα. Mε μόνους ωφελημένους από όλη αυτή την κατάσταση τις μεγάλες ελεγκτικές- συμβουλευτικές- λογιστικές εταιρείες που τρίβουν τα χέρια τους για την κερδοφορία που βλέπουν να έρχεται, από την υλοποίηση των παραπάνω. Δεν θα συμβιβαστούμε να δουλεύουμε με κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης.
  • Τη διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που λογαριάζουν ως “κόστος” τα αναγκαία μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία, που δυστυχώς αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά με την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους από τον πρώην σύντροφο της, και μάλιστα έξω από το αστυνομικό τμήμα!

Βγαίνουμε αποφασιστικά μπροστά για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας, για μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλειά μας για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφίσει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με αποφάσεις της ΕΕ που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις. Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.Με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και τα “νόμιμα” φακελάκια.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, για να κατοχυρώσουμε την αύξηση στους μισθούς μας και το 5ήμερο – 8ωρο. Δυναμώνουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων όπως στις  επιχειρήσεις ΣΟΛ και Deloitte.

Προσπερνάμε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που είναι σταθερά στρατευμένες στη λογική της ανταγωνιστικότητας, των κοινωνικών διαλόγων και της κοινωνικής ειρήνης, που είναι προσκολλημένες στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και βάζουν πλάτη για να περάσουν οι κυβερνήσεις κάθε τι αντιλαϊκό.

Το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΛ καλεί όλα τα σωματεία μέλη της, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας των πανελλαδικών πανεργατικών απεργίας στις 17 Απρίλη και 1 Μάη. Να εκδώσουν ανακοινώσεις, να οργανώσουν συσκέψεις και συνελεύσεις σε χώρους δουλείας για την επιτυχία της απεργίας, να συγκροτηθούν σωματειακές και απεργιακές επιτροπές.

Απεργούμε ξανά για τις ζωές μας.

Παλεύουμε για:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Κλαδικός κατώτατος μισθός 1.000€. Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
  • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Μέτρα προστασίας και ανακούφισης από τον τεράστιο φόρτο εργασίας.
  • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Κατάργηση των έμμεσων φόρων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
  • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις