Breaking news

χειρουργείο
A

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μαζί με 30 Ενώσεις - μέλη της, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της ΚΥΑ, που προβλέπει την καθιέρωση των απογευματινών, επί πληρωμή, χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Διαβάστε επίσης: Απογευματινά χειρουργεία: Επί πληρωμή χειρουργούνται έκτακτα περιστατικά

Στη σχετική ανάρτηση της οικείας Ομοσπονδίας, που αναρτήθηκε στο Facebook, τονίζεται πως: «Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων, ενάντια στον τιμοκατάλογο της ντροπής, ενάντια στην απογείωση της εμπορευματικής λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια των δημόσιων νοσοκομείων, τη μετατροπή τους σε οίκους εμπορίου που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο την ώρα της αρρώστιας και μετατρέπουν την σχέση γιατρού – ασθενούς σε απλή εμπορική συναλλαγή».

«Στο πλαίσιο αυτό η ΟΕΝΓΕ, από κοινού με 30 Ενώσεις – μέλη της, κατέθεσε την Τρίτη 16/4/24 στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης, την οποία και σας κοινοποιούμε» αναφέρεται.

Η ανάρτηση της ΟΕΝΓΕ:

Απογευματινά χειρουργεία: Η κλιμακωτή «ταρίφα» για τους ασθενείς (ΚΥΑ)

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που αφορά στην κλιμακωτή «ταρίφα» των απογευματινών χειρουργείων.

Σημειώνεται ότι η «ταρίφα» των απογευματινών χειρουργείων, που θα πρέπει να πληρώνουν οι ασθενείς ως αμοιβή στους γιατρούς, ξεκινάει από 300 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει τα 2.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στο Παράρτημα II, που βρίσκεται, δεξιοτεχνικά, στην τελευταία σελίδα της ΚΥΑ.

Ειδικότερα, στον παρακάτω πίνακα της ΚΥΑ, αναφέρονται τα ποσά για χειρουργικές επεμβάσεις, που διαχωρίζονται από πολύ μικρές έως εξαιρετικά βαριές.

Κατηγορίες Χειρουργικών Επεμβάσεων Συνολικό ποσό που θα καταβάλει ο ασθενής
Πολύ μικρή 300 €      
Μικρή 500 €      
Μεσαία 900 €      
Μεγάλη 1.200 €      
Βαρεία 1.600 €      
Εξ. Βαρεία 2.000 €      

Διαβάστε αναλυτικά την ΚΥΑ, πατώντας εδώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις