Breaking news

afrikaniki skoni kairos
A

Εικόνες «αποκάλυψης» έζησε χτες η χώρα καθώς η αφρικανική σκόνη πλημμύρισε τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με το πρόβλημα να καταγράφεται εντονότερο στα νότια. Μάλιστα, χτες η Κρήτη εξαφανίστηκε από τον χάρτη λόγω της καφές σκόνης, ενώ επικρατούσε θερμοκρασία κοντά στους 30°C.

Σήμερα, αν και η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να καθαρίζει, πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στα νότια, δείχνουν ακόμη απόκοσμες από την αφρικανική σκόνη. Το ξημέρωμα της Τετάρτης 24 Απριλίου, βρίσκει την Αθήνα μέσα σε ένα έντονο και αποπνικτικό κλοιό σκόνης, που ακόμα και η Ακρόπολη δεν φαίνεται, ενώ και στη Θεσσαλονίκη η σκόνη έχει κάνει την εμφάνισή της.

Αφρικανική σκόνη

Πότε θα φύγει η σκόνη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η μεταφορά αφρικανικής σκόνης που επηρεάζει τη χώρα μας βαθμιαία από το πρωί θα αρχίσει να μειώνεται. Επισημαίνεται όμως ότι αξιόλογη μείωση των συγκεντρώσεων προβλέπεται από το μεσημέρι και μετά οπότε και θα περιοριστεί στα ανατολικά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τις πρώτες πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

αφρικανική σκόνη καιρός

Οι άνεμοι στην ανατολική νησιωτική χώρα θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 7 με 8, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια 6 τοπικά έως 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική σήμερα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Πέμπτη 25 Απριλίου, αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική και τη βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά (σε υψόμετρο πάνω από τα 1.500 μέτρα). Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 16 με 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις