Breaking news

Νοσοκομείο Νίκαιας
A

Με επιστολή που έστειλε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου έκανε γνωστό ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον μαγνητικό τομογράφο σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΙΝΑΠ το νοσοκομείο Νίκαιας βρίσκεται πολύ συχνά χωρίς μαγνητικό τομογράφο λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Μάλιστα, η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει πως ο μαγνητικός τομογράφος στο συγκεκριμένο νοσοκομείο λειτουργεί με έναν μόνο γιατρό! 

Κάθε φορά λοιπόν που ο γιατρός αυτός έχει άδεια ή ρεπό δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα τόσο διάγνωση όσο και στη θεραπεία ασθενών. Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών επισημαίνει στην ανακοίνωση της πως σε συγκεκριμένα περιστατικά και παθήσεις η μαγνητική τομογραφία είναι αναντικατάστατη.

Δεν είναι δυνατόν ένα νοσοκομείο που καλείται να καλύψει ανάγκες της πρωτεύουσας να λειτουργεί με έναν μόνο γιατρό σε καμία ειδικότητα. Με την επιστολή της η ΕΙΝΑΠ καλεί τόσο την 2η Υγειονομική Περιφέρεια όσο και το υπουργείο Υγείας να λάβουν άμεσα μέτρα προκειμένου να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό τόσο το τμήμα νεότερων απεικονιστικών μεθόδων όσο και το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Νίκαιας.

Η επιστολή της ΕΙΝΑΠ

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ πληροφορήθηκε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για άλλη μια φορά στο τμήμα νεότερων απεικονιστικών μεθόδων του νοσοκομείου Νίκαιας.

Λόγω της υποστελέχωσης, το τμήμα του μαγνητικού τομογράφου λειτουργεί με έναν μόνο γιατρό, με αποτέλεσμα την παύση της λειτουργία και τη δημιουργία προβλήματος τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία ασθενών, κάθε φορά που ο συνάδελφος έχει άδεια. Είναι γνωστό ότι σε συγκεκριμένα περιστατικά και παθήσεις η μαγνητική τομογραφία είναι αναντικατάστατη.

Καλούμε την 2η Υ.Πε. και το υπουργείο Υγείας να λύσουν άμεσα το ζήτημα της στελέχωσης του τμήματος νεότερων απεικονιστικών μεθόδων και γενικότερα του ακτινολογικού του νοσοκομείου της Νίκαιας».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις