Breaking news

INTIME
A

Τις σημαντικές ελλείψεις αναισθησιολόγων στα δύο Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας επισημαίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας την 1η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Ειδικότερα, στην εν λόγω επιστολή της παραπάνω Ομοσπονδίας καταγγέλλεται πως η διοίκηση των Νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία – Αγλαΐα Κυριακού ασκούν «εκβιαστικές πιέσεις» στους αναισθησιολόγους να εφημερεύσουν πέρα από τα όρια που ορίζονται από τη νομοθεσία, ενώ πραγματοποιούνται «αναγκαστικές μετακινήσεις από το ένα νοσοκομείο στο άλλο».

Η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι η έλλειψη αναισθησιολόγων στα παραπάνω νοσοκομεία είναι «πλήρης και αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία επί 3 ολόκληρα χρόνια (2020 – 2021 – 2022) είχε αγνοήσει πλήρως τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις και δεν είχε προκηρύξει τον αναγκαίο αριθμό θέσεων».

Παράλληλα, στην επιστολή, επισημαίνεται ότι υπάρχει «απαράδεκτη» καθυστέρηση στις διαδικασίες επιλογής μετά την προκήρυξη των θέσεων που έχουν γίνει εδώ και τρεις μήνες. Στο σημείο αυτό, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η προκήρυξη αυτή εκδόθηκε, μετά την απόφαση της συνέλευσης των γιατρών του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο, τον Ιανουάριο, καθώς υπάρχει έλλειψη γιατρών, κυρίως αναισθησιολόγων.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή, η εν λόγω Ομοσπονδία διεκδικεί την «κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό σύμφωνα με τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ σχετικά με την διαδικασία», ενώ, ταυτόχρονα, προειδοποιεί ότι «με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο, δεν θα επιτρέψουμε εξαναγκαστική υπερεργασία και υπερεφημέρευση επικίνδυνη για τους μικρούς ασθενείς και για τους γιατρούς».

Ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής: 

«Η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία – Αγλαΐα Κυριακού ασκεί εκβιαστικές πιέσεις στους Αναισθησιολόγους των δύο νοσοκομείων για υπερεφημέρευση πέραν των ορίων που ορίζει η νομοθεσία και για αναγκαστικές μετακινήσεις από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Η έλλειψη Αναισθησιολόγων στα δύο νοσοκομεία Παίδων είναι πλήρης και αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία επί 3 ολόκληρα χρόνια (2020 – 2021 – 2022) είχε αγνοήσει πλήρως τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις και δεν είχε προκηρύξει τον αναγκαίο αριθμό θέσεων.

Επίσης, ακόμα και τώρα και μετά το θέμα που είχε ξαναπροκύψει τον Ιανουάριο με το Αγλαΐα Κυριακού, οι διαδικασίες επιλογής μετά την προκήρυξη των θέσεων που έχουν γίνει εδώ και τρεις μήνες καθυστερούν απαράδεκτα ενώ υπάρχουν υποψήφιοι.

Απαιτούμε την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό σύμφωνα με τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ σχετικά με την διαδικασία. Προειδοποιούμε ότι, με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο, δεν θα επιτρέψουμε εξαναγκαστική υπερεργασία και υπερεφημέρευση επικίνδυνη για τους μικρούς ασθενείς και για τους γιατρούς».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις