Breaking news

Πασχαλινά αυγά
A

Το τσούγκρισμα των κόκκινων πασχαλινών αυγών είναι μία από τις βασικές παραδόσεις του Πάσχα. Και αν είστε από εκείνους που θέλουν πάντα να κερδίζουν, υπάρχει ένα μυστικό για να τους κερδίσετε όλους στο τσούγκρισμα των αυγών. Και η απάντηση έρχεται από τη... φυσική!

Όπως έχει εξηγήσει η επιστημονική συνεργάτιδα του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τίνα Νάντζου, η οποία έχει δώσει οδηγίες πώς μπορείτε να σπάσετε όλα τα αυγά στα πασχαλινό τραπέζι, μεγάλο ρόλο παίζει το κέλυφος και εκεί κρύβεται το μυστικό στο τσούγκρισμα των αυγών.

Αν χτυπήσετε στην κορυφή τότε η δύναμη θα πάει σε όλο το κέλυφος συμμετρικά και το αυγό θα αντέξει την κρούση. Αν τσουγκρίσετε λίγο στραβά τότε θα σπάσει το τσόφλι.

Θα πρέπει λοιπόν να διαλέξετε μικρά και καλοβρασμένα αυγά. Αρχικά θα πρέπει να χτυπήσετε με την κορυφή του αυγού σας με το άλλο αυγό και λίγο πλάγια αν μπορέσετε, ενώ παράλληλα το κρατάτε σφιχτά για να βελτιώσετε την αντοχή του.

Αν μάλιστα διαλέξετε βιολογικά αυγά ή αυγά ελευθέρας βοσκής που έχουν πιο σκληρό τσόφλι και αντέχουν περισσότερο, το ποσοστό επιτυχίας σιγούρα θα αυξηθεί.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις