Breaking news

Γλυκερία Μανουσάκη
A

Οδυνηρές μνήμες ξύπνησε στην οικογένεια της αδικοχαμένης 44χρονης Γλυκερίας Μανουσάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης η είδηση της απόσυρσης του εμβολίου AstraZeneca από την παγκόσμια αγορά. Η 44χρονη Γλυκερία, μητέρα τριών παιδιών, έχασε τη ζωή της πριν από τρία χρόνια, τον Μάιο του 2021, από σύνδρομο θρομβοπενίας και θρόμβωσης που παρουσιάστηκε λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία επικαλέστηκε εμπορικούς λόγους για την απόσυρση του εμβολίου από την παγκόσμια αγορά, ενώ εις βάρος της εκκρεμούν αρκετές προσφυγές πολιτών. Στις οικογένειες που έχουν κινηθεί νομικά τόσο κατά του δημοσίου όσο και κατά της φαρμακευτικής εταιρείας βρίσκεται και αυτή της 44χρονης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, το περίεργο της υπόθεσης είναι γιατί ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορευόταν το συγκεκριμένο εμβόλιο να γίνεται σε άτομα κάτω των 55 ετών, στην Ελλάδα αντίθετα γινόταν σε όλους τους ενήλικες.

Ξεσπά η μητέρα της 44χρονης

Η κ. Χριστίνα Μανουσάκη ξέσπασε μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” και στο neakriti.gr, ζητώντας δικαίωση.

«Θέλω να δικαιωθεί το παιδί μου και τα παιδιά της κόρης μου. Εμένα τον κόσμο να μου… δώσουνε, η κόρη μου δε γυρίζει πίσω. Θέλω να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι που μου πήραν το παιδί μου», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Χριστίνα Μανουσάκη, η οποία παράλληλα εξέφρασε την πικρία της για την αντιμετώπιση της οικογένειάς της από την Πολιτεία.

«Το κράτος ήταν απών»

«Το κράτος ήταν απών», σημείωσε, ενώ κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις με την απόσυρση του συγκεκριμένου εμβολίου, δήλωσε: «Για μένα είναι αργά. Έφυγαν τόσοι νέοι άνθρωποι. Αυτό με στενοχωρεί. Η κόρη μου ήταν υγιής, δεν ήταν άρρωστη» και πρόσθεσε λέγοντας ότι «τη λέξη “μαμά” δεν την ξαναείπαν τα παιδιά της κόρης της, τα οποία είναι στεναχωρημένα. Μου λένε “γιαγιά, δεν είσαι η… μαμά μας”. “Το ξέρω”, τους λέω, “αλλά γίνομαι σαν μαμά σας”».

Το τελευταίο τηλεφώνημα

Η μητέρα της περιγράφει τις συγκλονιστικές εκείνες στιγμές, καθώς και το τελευταίο τηλεφώνημα προς την κόρη της, λίγες ώρες πριν νοσηλευτεί στην Εντατική στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με την κ. Χριστίνα Μανουσάκη, η κόρη της δεν αισθανόταν καλά μετά τον εμβολιασμό της και είχε διάφορες επιπλοκές, μεταξύ αυτών προβλήματα με την όραση.

Αρχικά, η 44χρονη μετέβη μαζί με τη μητέρα της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου μετά από αρκετή ταλαιπωρία, υποβλήθηκε σε εξετάσεις αίματος.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι με τη μητέρα της, μέχρις ότου της γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα, με τη 44χρονη να αναζητά και να διαβάζει πληροφορίες μέσω του διαδικτύου σε σχέση με το εμβόλιο. Τότε κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και εξέφρασε τις ανησυχίες της τόσο στις αδελφές της, όσο και στον σύζυγό της, ενώ άμεσα μετέβη στο ΠΑΓΝΗ.

Λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων στα νοσοκομεία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η μητέρα της 44χρονης προσπάθησε με διάφορους τρόπους να εισέλθει στο νοσοκομείο, καθώς ανησυχούσε για την πορεία της υγείας της κόρης της.

«“Μαμά, δεν έχω… τίποτα”. Όμως, δε μου έλεγε την αλήθεια και με παρακαλούσε να αποχωρήσω από το νοσοκομείο. Δεν κοιμήθηκα καθόλου τη νύχτα, ενώ την επομένη το πρωί της τηλεφώνησα. “Γλυκερία, παιδί μου, τι κάνεις;”. Μου λέει “μαμά, δεν είμαι καλά” και μου κλείνει το τηλέφωνο. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που της μίλησα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ίδια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις