Breaking news

Ράντζα στο Γεννηματάς
A

Τα ψέματα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία, ξεσκεπάζουν 70 γιατροί που εργάζονται στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Ο κ. Γεωργιάδης, μετά τη δημοσίευση της επίμαχης φωτογραφίας, είχε δηλώσει «Ράντζο δεν υπάρχει κανένα. Η εικόνα που είδατε ήταν η στιγμή που πήγαν όλοι μαζί. Πήγανε 900 άνθρωποι σε 3 ώρες. Μετά πήγανε ο καθένας στο δωμάτιό του. Δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος αν έρθουν 1000 άτομα μέσα σε 5 ώρες να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτό ήταν η εικόνα που δείξανε. Όλοι αυτοί εξυπηρετήθηκαν και πήγαν σε δωμάτιο».

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι γιατροί η εικόνα αυτή είναι μία καθημερινότητα που βιώνουν κάθε 4 ημέρες, κάθε φορά δηλαδή που το νοσοκομεία έχει εφημερία. Τα ψέματα του υπουργού όμως μπορεί να αντιληφθεί οποιοσδήποτε έχει χρειαστεί να επισκεφθεί εφημερεύον νοσοκομείο της Αττικής. Μάλιστα, συνήθως εφημερεύει ένα ή δυο νοσοκομεία για όλο το λεκανοπέδιο Αττικής καθώς και των γύρω περιοχών. 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Οι κάτωθι εργαζόμενοι του “Γ. Γεννηματάς” που βιώνουμε την κατάσταση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών δηλώνουμε πως οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το νοσοκομείο μας κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας αντανακλούν μια πραγματικότητα που επαναλαμβάνεται εδώ και μήνες τουλάχιστον και χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα.

Κάθε 4 ημέρες στο νοσοκομείο μας, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με δεκάδες ασθενείς να στοιβάζονται στα επείγοντα, να αναμένουν για ώρες μέχρι να διευθετηθούν, να στριμώχνονται  με τέτοιο τρόπο που καθιστά ακόμα και την εύρεση χώρου για εξέταση και νοσηλευτική πράξη πρόκληση.

Η ασφάλεια των ασθενών μας και η δική μας παίζεται στα ζάρια γιατί δουλεύουμε με εξαντλητικούς ρυθμούς, με μια βαρύτατη υποστελέχωση που μας αναγκάζει σε διπλοβάρδιες, απλήρωτες υπερωρίες στην προσπάθεια να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας όρθιο.

Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, την 1η ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου, που πάνω στον πανικό τους και προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις , κάνουν λόγω για μεμονωμένα στιγμιότυπα που δεν είναι αντιπροσωπευτικά.

Ράντζα στο Γεννηματάς
Ράντζα στο Γεννηματάς

Ολόκληρες οι βάρδιες μας είναι γεμάτες αποκλειστικά σχεδόν με περίπου τέτοια στιγμιότυπα και ενώ έχουμε προειδοποιήσει από καιρό ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε μετακυλύουν τις ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους. Ούτε τα περιστατικά διευθετούνται μετά από ολιγόωρη αναμονή, ούτε προωθούνται αμέσως το χώρο του ΤΕΠ γιατί πολύ απλά δε χωράνε , ούτε είναι βέβαια μονοψήφιος ο αριθμός των φορείων που προωθήθηκαν εντός του παθολογικού.

Καταγγέλλουμε για πολλοστή φορά τις παραπάνω συνθήκες εργασίας τις ως άκρως επικίνδυνες για ασθενείς και εργαζόμενους και καλούμε άμεσα τους κατεξοχήν αρμόδιους, το Υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανασκευάσουν τις παραπάνω ψευδείς δηλώσεις τους και να προχωρήσουν σε άμεσες κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις